Quint Class Plus

september 2023:

de groep is vol, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Als er dan genoeg aanmeldingen zijn, start er een tweede groep.

 

Voor kinderen uit de Kwintklas die enthousiast zijn voor solfège, ofwel training voor ‘van blad zingen’. Dat kunnen zowel beginners zijn als kinderen die het vorige schooljaar in Tertsklas Plus zaten. Ieder kind start of gaat verder op het eigen niveau.

 Het uiteindelijke doel is dat je elke melodie die je in notenschrift ziet staan direct kunt zingen, zonder die eerst gehoord te hebben. Voor elke zanger is dat een fantastische vaardigheid. Maar er is heel wat gehoortraining voor nodig. Ook moet je leren snappen hoe de muziek die je zingt in elkaar zit als systeem (muziektheorie).

De Kwintklas Plus biedt solfègetraining in kleine groepjes. We gebruiken de methode Nachtegaal, geschreven door Caro Kindt, dirigent van topkinderkoren. Ieder kind werkt dit lesmateriaal door in eigen tempo.

 Let op: zonder huiswerk lukt het niet! Reken op minimaal 3 tot 4 keer per week 10 minuten oefenen. Dat levert goede vooruitgang op, maar dagelijks 10 minuten is nog beter.

Starten in Kwintklas Plus kan op elk moment in het schooljaar.

 Al veel geleerd in Kwintklas Plus en Nachtegaal deel 1 afgerond? Dan wil een kind misschien meer en moeilijkere muziek gaan zingen, ook voor publiek. Dat kan vanaf 2021, in het Delfts Kinderkoor. 

Quint Class Plus koorschool delft

Quint Class Plus

Sign-up information

Bagijnhof 21, Delft

In addition to the weekly Quint Class choir practice  on Monday from 17:00 to 18:00,

there is a weekly solfège training of 45 to 50 minutes.

On Thursday or Friday, at an afternoon time to be agreed.

Max solfège group size: 5 pupils.

Course fee per year (76 lessons): €480.

This includes choir folder, tuning fork and course book Nachtegaal, Volume 1 (subsequent volumes are €21 each).

No extra costs for choir outfits.

As from 2021 advanced pupils who have finished the first volume of Nachtegaal, can switch from the choir practice of the Quint Class to that of the Delft Children’s Choir. This makes no difference to the number of lessons and the total fee.

 

Sign-up form

[caldera_form id=”CF5b90fa76bf64b”]