Kwintklas Plus

september 2023:

de groep is vol, maar je kunt je wel aanmelden voor de wachtlijst. Als er dan genoeg aanmeldingen zijn, start er een tweede groep.

 

Voor kinderen uit de Kwintklas die enthousiast zijn voor solfège, ofwel training voor ‘van blad zingen’. Dat kunnen zowel beginners zijn als kinderen die het vorige schooljaar in Tertsklas Plus zaten. Ieder kind start of gaat verder op het eigen niveau.

 Het uiteindelijke doel is dat je elke melodie die je in notenschrift ziet staan direct kunt zingen, zonder die eerst gehoord te hebben. Voor elke zanger is dat een fantastische vaardigheid. Maar er is heel wat gehoortraining voor nodig. Ook moet je leren snappen hoe de muziek die je zingt in elkaar zit als systeem (muziektheorie).

De Kwintklas Plus biedt solfègetraining in kleine groepjes. We gebruiken de methode Nachtegaal, geschreven door Caro Kindt, dirigent van topkinderkoren. Ieder kind werkt dit lesmateriaal door in eigen tempo.

 Let op: zonder huiswerk lukt het niet! Reken op minimaal 3 tot 4 keer per week 10 minuten oefenen. Dat levert goede vooruitgang op, maar dagelijks 10 minuten is nog beter.

Starten in Kwintklas Plus kan op elk moment in het schooljaar.

 Al veel geleerd in Kwintklas Plus en Nachtegaal deel 1 afgerond? Dan wil een kind misschien meer en moeilijkere muziek gaan zingen, ook voor publiek. Dat kan vanaf 2021, in het Delfts Kinderkoor. 

Kwintklas plus koorschool delft web

Kwintklas Plus

Aanmeldinformatie

Bagijnhof 21, Delft

Naast de wekelijkse koorrepetitie met de Kwintklas op maandag van 17:00 tot 18:00 uur,

volg je wekelijks solfègetraining van 45-50 minuten.

Maximaal 5 leerlingen per solfègegroep.

Donderdag- of vrijdagmiddag, tijdstip in overleg.

Cursusgeld per jaar (76 lessen): €504

Inbegrepen: koormap, stemvork en boek Nachtegaal, deel 1 (volgende delen €21, – per stuk).

Geen extra kosten voor koorkleding.

Vanaf 2021 kan een gevorderde leerling die Nachtegaal, deel 1 uit heeft, overstappen van de koorrepetitie van de Kwintklas naar die van het Delfts Kinderkoor. Aantal lessen en totaalbedrag blijven daarbij hetzelfde. 

Aanmelden koorklas

    Kies een koorklas:

    Opmerkingen