Petra Weijers

Graag zingen deed ik bij wijze van spreken al in de wieg. Als jongvolwassene werd het mij steeds duidelijker dat er bij écht goed zingen nog veel meer komt kijken dan liefde voor muziek en enthousiasme voor zang. Ik besloot van zingen mijn vak te maken. In het jaar 2000 voltooide ik mijn conservatoriumstudie klassieke solozang. Daarna begon ik een eigen lespraktijk in Rotterdam en trad daarnaast regelmatig op als soliste.

In 2011 breidde ik mijn lespraktijk uit naar Delft, waar ik in 2015 ook ben komen wonen. Ik leid er ’t Baghijnekoor van de Oud-Katholieke kerk en verzorg hier diverse koorprojecten. De inloop-koorformule, inmiddels een begrip op landgoed Op Hodenpijl te Schipluiden, ben ik gestart in Rotterdam, waar ik tot eind 2015 kamerkoor Collegium Caccini dirigeerde.

Naast het geven van individuele zangles, heb ik in de loop der jaren dan ook allerlei koor- en stemvormingsprojecten voor amateurzangers ontwikkeld en uitgevoerd. Zo organiseer en leid ik sinds 2005 jaarlijks een zangvakantie in Oostenrijk.

Ook werkte ik een jaar als docente aan de toenmalige Zangschool Zuid-Holland, tegenwoordig Academy of Vocal Arts geheten, kweekplaats van topkinderkoren. Daar ontstond mijn droom om zelf een koorschool te starten, met koorklassen voor kinderen én volwassenen.

Anno 2016 is mijn koorschool een feit. In Delft. Wat mij betreft kan er op het historische Bagijnhof, waar muziek van oudsher een belangrijke rol heeft gespeeld, niet genoeg gezongen worden. Graag en goed.

Werken met amateurzangers vind ik het leukste wat er is. Door goede coaching, ‘klassiek degelijk’ maar met leuke eigentijdse methoden, kunnen die immers heel veel presteren. Goed zangonderwijs vergroot hun plezier in de muziek enorm, en dáár gaat het mij om! Dat zangplezier is volgens mij nergens groter dan in een koor, waar samen graag én goed zingen een magische ervaring kan zijn. Koorzangers weten wat ik bedoel!

Samenwerkingspartners

tim van der Velden solfege lessen Koorschool Delft

 Tim van der Velden

Tim van der Velden heeft de bachelor studie jazzgitaar afgerond aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Afgelopen jaren heeft hij meegewerkt aan diverse muziekprojecten waaronder het akoestisch duet Reverie, Tales of Paris, en het project “In Vrijheid” in samenwerking met het Noord Nederlands Orkest.

In 2019 bracht Tim samen met zijn jazzkwartet, en special guest zangeres Marjorie Barnes, zijn debuutalbum “We’ll Meet Again” uit. Hij heeft samengewerkt met verscheidene muzikanten, waaronder Joris Teepe, Ivan Baryshnikov, Andrea Caruso, Marjorie Barnes en Jan-Ruerd Oosterhaven.

Tims grote passie is het overdragen van zijn muzikale kennis. In de afgelopen jaren heeft hij veel ervaring opgedaan in het geven van solfège, muziektheorie, gitaar- en ensemblelessen. Momenteel is Tim actief als muziekdocent bij KOO Den Haag. In september 2021 begint hij als solfègedocent bij Koorschool Delft.

David Hurley Koorschool Delft

David Hurley

De Britse countertenor David Hurley zong bij het wereldwijd geprezen en immens populaire a capella sextet The King’s Singers. David begon zijn muzikale leven op 8-jarige leeftijd als koorzanger in de kathedraal van Winchester, ging daarna naar Winchester College, voordat hij werd toegelaten tot New College in Oxford. Na zijn afstuderen begon hij een carrière als freelance zanger. In 1989 kreeg hij de kans om auditie te doen als eerste countertenor in The King’s Singers, ter vervanging van Jeremy Jackman, begin 1990. Hij toerde 26 jaar lang de wereld rond met The King’s Singers, en maakte met het ensemble ook veel opnamen, waaronder een multitrack versie van Thomas Tallis’ 40-delige Spem in Alium (2006), en het met een Grammy Award bekroonde album Simple Gifts (2008).

In 2016 gaf David het stokje over aan een (veel) jongere zanger en begon aan een nieuwe carrière in het muziekonderwijs. Hij geeft nu les op zijn oude school, Winchester College, en is als vocal coach verbonden aan de kathedraal van Portsmouth. Sinds 2017 is David vaste gastdocent bij Koorschool Delft waar hij het unieke falsetkoor leidt, en daarnaast zanglessen en workshops geeft voor zangers, koren en ensembles.

Marlies Huitink

Marlies Huitink studeerde aan het Rotterdams Conservatorium met als hoofdvakken schoolmuziek en gitaar. Na jaren in het muziekonderwijs te hebben gewerkt, gooide ze het roer om en werd zij tv-regisseur. Inmiddels werkt ze ruim 16 jaar voor de AVROTROS en NTR waar ze allerlei reportages en documentaires maakt over kunst, cultuur en muziek.

Naast haar televisiewerk blijft het muzikale hart van Marlies stevig kloppen. Ze dirigeert verschillende koren – van kinderkoren tot koren voor volwassenen – en schuwt geen enkel repertoire.

Momenteel volgt ze aan het Lichtenberger Instituut in Duitsland de opleiding ‘klank georiënteerd zingen’. Maar ook de snaren blijven trekken, ze studeert luit en theorbe (basluit) bij Arjen Verhage.

 Yolande van den Berg

De in Zuid-Afrika geboren pianiste Yolande van den Berg was registeraccountant van beroep. Maar haar liefde voor muziek leidde tot de overstap naar een conservatoriumopleiding met piano als hoofdvak, die zij in 2014 met succes afrondde. Met veel plezier geeft Yolande les in haar bloeiende pianolespraktijk in Barendrecht. In 2012 heeft zij een CD uitgebracht, getiteld ‘Gedig vir jou’, met door haar gecomponeerde liederen op teksten van bekende Zuid-Afrikaanse dichters, zoals Elisabeth Eybers, Ernst van Heerden en Elrika van der Walt.

Yolande begeleidt vaak koren en solisten. Zo geeft zij regelmatig concerten samen met de alt Gelske van der Duin (www.duoduinenberg.nl). Ook met de sopraan Karin Hoenselaar vormt zij een vast duo.

 Rik van der Ouw

Al sinds zijn studietijd aan het conservatorium Codarts in Rotterdam is Rik docent piano en gitaar aan diverse muziekscholen. In 2015 studeerde hij cum laude af aan de popafdeling van Codarts, met als hoofdvak basgitaar en als bijvak piano. Sinds 2017 is hij er invaldocent muziektheorie.

Rik heeft ruime ervaring op het podium en in studiowerk, en ook als componist en arrangeur voor zowel kleine als grote ensembles, waaronder het Metropole Orkest. Zijn specialismen zijn de genres (instrumentale) jazz en fusion. Dit alles verraadt een speciaal talent voor muziektheorie, een vak dat hij zijn leerlingen van alle niveaus enthousiast leert ontdekken. Rik is lid van Marutyri, en voor deze band schrijft hij samen met andere bandleden de muziek en maakt arrangementen: www.marutyri.com

En verder:

Janine Overbosch

logopedist en stemcoach

Logopediepraktijk Oudedijk

Jeroen de Ridder

organist en pianist

 

Oscar Bouwmans

pianist en geluidstechnicus

Oscar Bouwmans

Randall Trehar

pianist

 

 

Tytsia de Jong

pianist

 

Guus Westdorp

pianist

Guuswestdorp

 

Jacqueline Janssen

virtuele sidekick

TweeJees

Judi Haynes-Smart

Engelse vertalingen

Haynes-Smart

En vele vrijwilligers!