Petra Weijers

Graag zingen deed ik bij wijze van spreken al in de wieg. Als jongvolwassene werd het mij steeds duidelijker dat er bij écht goed zingen nog veel meer komt kijken dan liefde voor muziek en enthousiasme voor zang. Ik besloot van zingen mijn vak te maken. In het jaar 2000 voltooide ik mijn conservatoriumstudie klassieke solozang. Daarna begon ik een eigen lespraktijk in Rotterdam en trad daarnaast regelmatig op als soliste.

In 2011 breidde ik mijn lespraktijk uit naar Delft, waar ik in 2015 ook ben komen wonen. Ik leid er ’t Baghijnekoor van de Oud-Katholieke kerk en verzorg hier diverse koorprojecten. De inloop-koorformule, inmiddels een begrip op landgoed Op Hodenpijl te Schipluiden, ben ik gestart in Rotterdam, waar ik tot eind 2015 kamerkoor Collegium Caccini dirigeerde.

Naast het geven van individuele zangles, heb ik in de loop der jaren dan ook allerlei koor- en stemvormingsprojecten voor amateurzangers ontwikkeld en uitgevoerd. Zo organiseer en leid ik sinds 2005 jaarlijks een zangvakantie in Oostenrijk.

Ook werkte ik een jaar als docente aan de toenmalige Zangschool Zuid-Holland, tegenwoordig Academy of Vocal Arts geheten, kweekplaats van topkinderkoren. Daar ontstond mijn droom om zelf een koorschool te starten, met koorklassen voor kinderen én volwassenen.

Anno 2016 is mijn koorschool een feit. In Delft. Wat mij betreft kan er op het historische Bagijnhof, waar muziek van oudsher een belangrijke rol heeft gespeeld, niet genoeg gezongen worden. Graag en goed.

Werken met amateurzangers vind ik het leukste wat er is. Door goede coaching, ‘klassiek degelijk’ maar met leuke eigentijdse methoden, kunnen die immers heel veel presteren. Goed zangonderwijs vergroot hun plezier in de muziek enorm, en dáár gaat het mij om! Dat zangplezier is volgens mij nergens groter dan in een koor, waar samen graag én goed zingen een magische ervaring kan zijn. Koorzangers weten wat ik bedoel!

Samenwerkingspartners

Gertine Hoefnagel Koorschool Delft

 Gertine Hoefnagel

Gertine Hoefnagel studeerde orgel en kerkmuziek aan het Rotterdams conservatorium Codarts. Momenteel studeert ze ook koordirectie aan hetzelfde conservatorium.

 Ze geeft orgelconcerten door het hele land en is als kerkorganist verbonden aan het Ikazia Ziekenhuis te Rotterdam. Verder is ze dirigent van verschillende (project)koren, en is ze actief als orgel-, piano- en koordirectiedocent aan verschillende muziekscholen. Naast haar muzikale bezigheden studeert ze ook voor de master Levensmiddelentechnologie in Wageningen.

Gertine is repetitor van het Delfts Kinder- en Jeugdkoor en geeft solfègelessen.

David Hurley Koorschool Delft

David Hurley

De Britse countertenor David Hurley zong bij het wereldwijd geprezen en immens populaire a capella sextet The King’s Singers. David begon zijn muzikale leven op 8-jarige leeftijd als koorzanger in de kathedraal van Winchester, ging daarna naar Winchester College, voordat hij werd toegelaten tot New College in Oxford. Na zijn afstuderen begon hij een carrière als freelance zanger. In 1989 kreeg hij de kans om auditie te doen als eerste countertenor in The King’s Singers, ter vervanging van Jeremy Jackman, begin 1990. Hij toerde 26 jaar lang de wereld rond met The King’s Singers, en maakte met het ensemble ook veel opnamen, waaronder een multitrack versie van Thomas Tallis’ 40-delige Spem in Alium (2006), en het met een Grammy Award bekroonde album Simple Gifts (2008).

In 2016 gaf David het stokje over aan een (veel) jongere zanger en begon aan een nieuwe carrière in het muziekonderwijs. Hij geeft nu les op zijn oude school, Winchester College, en is als vocal coach verbonden aan de kathedraal van Portsmouth. Sinds 2017 is David vaste gastdocent bij Koorschool Delft waar hij het unieke falsetkoor leidt, en daarnaast zanglessen en workshops geeft voor zangers, koren en ensembles.

 Rik van der Ouw

Al sinds zijn studietijd aan het conservatorium Codarts in Rotterdam is Rik docent piano en gitaar aan diverse muziekscholen. In 2015 studeerde hij cum laude af aan de popafdeling van Codarts, met als hoofdvak basgitaar en als bijvak piano. Sinds 2017 is hij er invaldocent muziektheorie.

Rik heeft ruime ervaring op het podium en in studiowerk, en ook als componist en arrangeur voor zowel kleine als grote ensembles, waaronder het Metropole Orkest. Zijn specialismen zijn de genres (instrumentale) jazz en fusion. Dit alles verraadt een speciaal talent voor muziektheorie, een vak dat hij zijn leerlingen van alle niveaus enthousiast leert ontdekken. Rik is lid van Marutyri, en voor deze band schrijft hij samen met andere bandleden de muziek en maakt arrangementen: www.marutyri.com

En verder:

Janine Overbosch

logopedist en stemcoach

Logopediepraktijk Oudedijk

Jeroen de Ridder

organist en pianist

 

Oscar Bouwmans

pianist en geluidstechnicus

Oscar Bouwmans

Judi Haynes-Smart

Engelse vertalingen

Haynes-Smart

Tytsia de Jong

pianist

 

Jacqueline Janssen

virtuele sidekick

TweeJees

Guus Westdorp

pianist

Guuswestdorp

 

En vele vrijwilligers!