Nieuws

Zingen voor Oekraïne

Zingen voor Oekraïne

Zondag 6 maart om 13 staan we met zn allen voor Oekraïne op de Markt in Delft om de Oekraïners een heel groot hart onder de riem te steken.

We zingen dan met zoveel mogelijk zangers het Oekraïense volkslied tijdens de demonstratie tegen de oorlog in Oekraïne. Zing ook mee!

Verzamelen om 12:45 op de Markt in Delft (voor restaurant Otelli). Trek iets blauw-geels aan!

Klik hieronder op de afbeelding om een pdf te downloaden met de fonetische tekst:

Kennismaking met Tim van der Velden

Kennismaking met Tim van der Velden

Mijn naam is Tim van der Velden en ik ben ontzettend blij dat ik vanaf het komende seizoen les mag gaan geven in solfège en muziektheorie bij Koorschool Delft.

Ik ben mijn muzikale reis begonnen met het leren spelen van de gitaar, toen ik ongeveer 11 jaar oud was. Toen ik begon met gitaarspelen heb ik in het begin ontzettend veel op gehoor geleerd. Mijn prima vista (van blad) lezen was nog niet zo goed, dus besloot ik veelal op gehoor liedjes uit te zoeken. Dit was natuurlijk ontzettend goed voor mijn gehoortraining, maar minder goed voor mijn prima vista lezen. Toen ik serieuzer met muziek verder wilde gaan, besloot ik na mijn middelbareschooltijd de opleiding onderwijsassistent muziek te volgen. Daar heb ik o.a. les in koordirectie, ensemble directie, muziektheorie en solfège gehad. Toen ik die opleiding had afgerond, ben ik jazz gitaar gaan studeren aan het conservatorium in Zwolle. Ik reisde elke dag vanaf mijn geboorteplaats naar Zwolle, dat was zo ongeveer 4 uur per dag. Ik ‘zat’ natuurlijk niet stil in de trein en kon die reisuren prima besteden aan het oefenen van solfège. Na een jaar in Zwolle ging ik naar het conservatorium in Groningen, iets dichterbij huis.

Tijdens mijn conservatoriumperiode heb ik niet alleen veel gestudeerd en gespeeld, maar heb ik ook veel lesgegeven. Ik gaf gitaarles, maar ook les in ensemblespel, solfège en muziektheorie. Afgelopen jaar ben ik aan het Prins Claus Conservatorium afgestudeerd en afgelopen zomer ben ik verhuisd naar het prachtige Rotterdam. Dit jaar begin ik aan de pre-master Cultural Economics & Entrepreneurship aan de Erasmus Universiteit Rotterdam én mag ik solfège en muziektheorie gaan geven bij Koorschool Delft. Ik kijk ontzettend uit naar het komende jaar vol uitdagingen en avonturen, maar vooral, muziek!

Nieuwe ontwikkeling voor online samenzang: ChoirBox

Nieuwe ontwikkeling voor online samenzang: ChoirBox

Koor&Stem en onderzoekscentrum Imec (beide uit Vlaanderen) werken aan ChoirBox, hardware die online samenzang mogelijk maakt zonder dat het een kakafonie wordt.

Samen zingen via vergadersoftware als Zoom of Teams is lastig. De vertraging in deze software maakt het onmogelijk om samenzang echt goed te laten klinken. Ook oplossingen als Jamulus, software die speciaal is ontwikkeld om samen muziek te maken, leveren de nodige hobbels op.

Koor&Stem en Imec willen met ChoirBox in combinatie met een snelle 5G-verbinding de vertraging bijna onmerkbaar maken, zodat koorzangers in real time en op verschillende locaties samen online kunnen zingen. De ChoirBox moet een gebruiksvriendelijk, betaalbaar stukje hardware worden met een goede microfoon en/of audio-input, een minicomputer, een goede geluidskaart, een 5G-modem en andere netwerkopties.

Goede oplossingen

Koorschool Delft volgt de ontwikkelingen op de voet. Want ook al hopen we dat we binnenkort weer live in koorverband kunnen zingen, we weten nog niet wanneer dat precies weer mag. En als het mag, dan misschien met minder mensen dan we gewend zijn. Online samen zingen kan dan een goede oplossing zijn. En wie weet, misschien kunnen we dan zelfs een keer over de grenzen kijken en een internationaal koor vormen!

 

Proeflessen

Proeflessen

Vanaf 17 mei 2021 tot aan de zomervakantie bieden we de mogelijkheid voor nieuwe kinderen om twee proeflessen mee te zingen. Daarna kunnen ze zich inschrijven voor het nieuwe schooljaar. Per repetitie is maar beperkt plaats voor nieuwe kinderen, daarom moet er vooraf een afspraak worden gemaakt. Stuur een berichtje naar info@koorschooldelft.nl.

Judith Weir’s blog about musical Pathway to Easter

Judith Weir’s blog about musical Pathway to Easter

Judith Weir wrote this nice article about our Online Musical Pathway to Easter on her website.

In the month before Christmas, Delft’s Choir School organised a very successful online musical Advent Calendar, in aid of the Red Cross. They’ve done it again for Holy Week, which is just about to start. From Palm Sunday to Easter Day, subscribers will be sent a daily video from a series of choral luminaries, talking about their choice of seasonal music (with English and Dutch subtitles.)

There will also be a daily reflection from Carel ter Linden, a ‘liberal preacher and writer’ on each chosen choral text, and a specially commissioned introductory illustration for every episode. I have decided to speak about my setting of George Herbert’s Vertue, and the performance we’ll be using is by Echo Vocal Ensemble – a favourite recording of mine. If you feel inspired to support this good cause (at the princely sum of 11 Euros) here’s the link.

Pictured – apologies, Dutch people, I know this is Haarlem (St Bavo’s Catholic Cathedral.) I visited Delft only 14 months ago, but was too engaged by its wonderful sights to take any pictures. I’ll be back!

Opbrengst adventskalender aan Rode Kruis

Opbrengst adventskalender aan Rode Kruis

Beste volgers van de Muzikale Adventskalender 2020,

Het heeft even geduurd, maar nu kan ik melden dat de kalender voor het Rode Kruis het mooie bedrag van € 1.500 heeft opgeleverd! Samen met alle medewerkers aan de kalender ben ik enorm trots en blij met dit resultaat. Deze opbrengst is de kroon op het succes van de Adventskalender, waar we veel enthousiaste reacties op hebben gekregen.

We hebben een bedankbrief gekregen van het Rode Kruis, die is natuurlijk voor jullie allemaal. Klik op het logo hieronder om hem te lezen.

RODE KRUISSTEUNEN-LOGO

Onderaan dit bericht staat de volledige tekst.

Tenslotte: krijgt het adventsproject een opvolger? Die vraag kreeg ik vaak, en het antwoord is: ja, daar wordt aan gewerkt! Binnenkort meer hierover, in de nieuwbrief en op de website.

Nogmaals heel veel dank!

Petra

Inhoud brief:

Geachte Petra Weijers,

Graag dank ik u hartelijk voor uw geweldige donatie van €1500,- aan het Nederlandse Rode Kruis. Uw donatie
komt ten gunste aan onze hulpverlening in de strijd tegen corona. Wij zijn u en uw collega’s zeer dankbaar
voor de steun die u ons hiermee geeft.

De verspreiding van het coronavirus zorgt voor veel vragen en onzekerheid. Iedereen met zorgen, vragen of
behoefte aan een luisterend oor kan terecht bij de Rode Kruis Hulplijn. Daarnaast ondersteunt het Rode Kruis
huisartsenposten, ziekenhuizen en GGD’s. Wij vervoeren mensen die (mogelijk) besmet zijn met het
coronavirus van en naar zorginstellingen. Vrijwilligers helpen met het samenstellen en uitleveren van
voedselpakketten en boodschappenkaarten. De hulpverlening van het Rode Kruis zal nog lange tijd nodig zijn.
Met uw gift kan het Rode Kruis klaar blijven staan voor iedereen die in deze moeilijke tijd hulp nodig heeft.
Daarvoor dank ik u nogmaals.

Met vriendelijke groet,
Marieke van Schaik/Peter-Eric Verstegen
Directeur / Manager Corporate Partnerships

Wachtlijst voor twee kinderkoor klassen

Wachtlijst voor twee kinderkoor klassen

Er komen weer veel nieuwe kinderen zingen bij de Koorschool. Voor de Terts- en Kwintklas is nu een wachtlijst. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, starten we een nieuwe groep. Er is nog wel plaats in de Prime-, Secunde- en Octaafklas. Schrijf je snel in, de koorklassen beginnen weer op 7 september 2020.

Wachtlijst voor 2 kinderkoorklassen

Wachtlijst voor 2 kinderkoorklassen

Er komen weer veel nieuwe kinderen zingen bij Koorschool Delft.

Voor de Terts- en Kwintklas is nu een wachtlijst. Zodra er genoeg aanmeldingen zijn, starten we een nieuwe groep. Er is nog wel plaats in de Prime-, Secunde- en Octaafklas.

Schrijf je snel in, de koorklassen beginnen weer op 7 september 2020.

 

Alle nieuwsbrieven

X