Singing Day met Philip Lawson

De Award Winning Engelse componist Philip Lawson komt naar Delft en dirigeert 4 van zijn arrangementen. Zing mee en laat je verrassen door zijn veelzijdigheid in verschillende stijlen. De dag wordt besloten met een mini-concert voor familie, vrienden en andere belangstellenden.

Op zaterdag 29 juni kunnen koorzangers en dirigenten verschillende arrangementen zingen onder leiding van Philip Lawson zelf. Philip maakte jarenlang deel uit van het wereldberoemde ensemble The King’s Singers. Voor dit ensemble schreef hij veel arrangementen.

 

Philip Lawson

Philip Lawson

Philip Lawson zong gedurende 18 jaar bij The King’s Singers, en gaf met het wereldberoemde ensemble meer dan 2000 concerten. Zijn composities en arrangementen verschenen op vele cd’s, dvd’s en in radio- en tv-programma’s wereldwijd. Philip droeg met meer dan 50 arrangementen bij aan het repertoire van The King’s Singers, waaronder 10 voor de cd “Simple Gifts” uit 2008, die in 2009 de GRAMMY won voor Best Classical Crossover Album.

Vóór zijn periode bij The King’s Singers was hij muziekdirecteur aan een school in Salisbury en lekenklerk in het kathedraalkoor. Daarvoor werkte hij in Londen als freelance bariton, waar hij regelmatig optrad met The BBC Singers, The Taverner Choir, The Sixteen en de koren van St. Paul’s Cathedral en Westminster Abbey. Philip heeft meer dan 200 gepubliceerde arrangementen en composities op zijn naam staan. Hij is als zangdocent verbonden aan de Wells Cathedral School, de Salisbury Cathedral School, de Universiteit van Bristol en is tevens dirigent van The Romsey Singers. Philip verdeelt zijn tijd tussen arrangeren, componeren, d irigeren en het leiden van koorworkshops in Europa en de VS.

Bij de Koorschool maakt hij deel uit van het dirigententrio dat de Choral Evensongs dirigeert.

Bron: philiplawson.net

 

Informatie en tickets

LOCATIE

Schuilkerk, Bagijnhof 21, Delft

We zingen in de sfeervolle schuilkerk die bekend staat om zijn prachtige akoestiek. Het Bagijnhof ligt in het centrum van Delft, op circa 12 minuten lopen vanaf station Delft. Parkeren kan in 2 parkeergarages die op 5 minuten loopafstand van het Bagijnhof liggen. In de gehele binnenstad geldt betaald parkeren (dagkaart).

De schuilkerk is rolstoeltoegankelijk, maar we beschikken helaas niet over een rolstoeltoilet.

 

DATA EN PROGRAMMA

Zaterdag 29 juni 2024

9:30-12:50: repetitie met koffie- en theepauze
12:50-14:00: lunchpauze (voor eigen meegebrachte lunch of lunch in de binnenstad (het Bagijnhof ligt op 5 minuten lopen van de Markt in Delft)
14:00-15:45: repetitie
15:45-16:15: theepauze
16:30-17:00: afsluitend concert

 

REPERTOIRE

  • The Gift to be Simple (‘Shaker’ hymne)
  • A Gaelic Blessing (Irish blessing)
  • Star of the County Down (Irish folksong)
  • Rosanna (hit van Toto)

 

DEELNAMEPRIJS

€ 68

Inbegrepen:

  • alle originele bladmuziek; deze wordt op de singing day zelf uitgedeeld; om te oefenen kun je op de website de muziek downloaden;
  • exclusief gebruik van oefenbestanden;
  • zingen o.l.v. Philip Lawson: repetitie en afsluitend concert;
  • koffie en thee.

 

VOOR WIE

Iedereen is welkom. Deelnemers wordt gevraagd vooraf hun partij in te studeren en ‘noteworthy’ op 29 juni te verschijnen. Hiervoor zijn vanaf 1 mei oefenbestanden beschikbaar. Tijdens de singing day worden géén noten gestudeerd.

Voor deelnemers jonger dan 18 jaar is toestemming van de ouders/verzorgers vereist: stuur in dat geval even een e-mail (info@koorschooldelft.nl) alvorens je aan te melden.

 

AANMELDEN

Aanmelding gaat via de ticketshop.

Op deze Singing Day zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Annuleren is mogelijk. Bij afmelding tot 20 mei krijg je het deelnamebedrag (€ 68) terug. Bij afmelding tussen 20 mei en 1 juni krijg je 50% retour, na 1 juni is geen terugbetaling meer mogelijk.

Bestel hier uw tickets