fbpx

Privéles van David Hurley

Je kunt ook privéles krijgen van David (45 minuten per persoon).

Rechts vindt u meer informatie over aanmelden.

David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

Locatie: Bagijnhof 21, Delft

Stuur een mail voor meer informatie en aanmelding.

De voertaal is Engels.

Er zijn geen uitvoeringen op dit moment in De agenda

Meld aan

Volwassenen | Koorschool Delft https://www.koorschooldelft.nl Graag zingen gaat vanzelf, goed zingen is een vak! Thu, 24 Sep 2020 08:07:51 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://www.koorschooldelft.nl/wp-content/uploads/2018/11/Koorschool-Delft-noot.jpg Volwassenen | Koorschool Delft https://www.koorschooldelft.nl 32 32 Praat gratis met Ola Gjeilo live online https://www.koorschooldelft.nl/project/praat-gratis-met-ola-gjeilo-live-online/ Mon, 21 Sep 2020 15:08:08 +0000 https://www.koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=6620 Het bericht Praat gratis met Ola Gjeilo live online verscheen eerst op Koorschool Delft.

]]>

Praat met Ola Gjeilo live online

Engelstalige Zoom-sessie

vrijdag 2 oktober om 20.00 uur

 

Het werk van componist Ola Gjeilo (1978) is geliefd bij koorzangers wereldwijd.  Luister hier mee.

Hoor jij daar ook bij en wil je Gjeilo online live ontmoeten? Geef je dan op voor de ZOOM-sessie van Koorschool Delft op vrijdag 2 oktober. Die avond is Gjeilo virtueel bij ons te gast vanuit zijn woonplaats New York. Bij aanmelding kun je een vraag invullen die je hem wilt stellen (in het Engels).

We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Tijdens de ZOOM-sessie krijg je een seintje wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag te stellen.

Er zijn 90 plaatsen. En wie weet wordt het een internationaal gezelschap, want deze uitnodiging gaat ook naar zangers uit Groot-Brittannië, de V.S. en Japan, die Koorschool Delft kennen van eerdere ZOOM-sessies.

 

Hiernaast vind je alle informatie om mee te doen:

 

over Ola Gjeilo

Ola-Gjeilo bij Koorschool Delft

Informatie

 

 

 

Locatie

Thuis!

 

 

Dag en tijdsplanning

2 oktober 20.00 uur – 20.45 uur (Nederlandse tijd)

 

Hoe werkt het tijdens de workshop

 • Vanaf 19:45 uur aanmelden bij ZOOM via link en wachtwoord. (Die krijgt je per e-mail als je aanmelding binnen is.)
 • Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de CHAT functie (in het Nederlands of Engels).

Hoeveel zangers kunnen meedoen

Maximaal 90. Bij meer dan 90 aanmeldingen starten we een wachtlijst.

Aanmelden & vraag indienen

 • Aanmelden doe je via onderstaand aanmeldformulier.(Last minute aanmelden op 2 oktober tot 17.00 uur).Bij aanmelding kun je een vraag voor Ola Gjeilo invullen (in het Engels). We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag aan Ola te stellen.

Het bericht Praat gratis met Ola Gjeilo live online verscheen eerst op Koorschool Delft.

]]> Zangvakantie Spanje 2021 https://www.koorschooldelft.nl/project/zangvakantie-spanje-2021/ Thu, 25 Jun 2020 11:00:44 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5337 Het bericht Zangvakantie Spanje 2021 verscheen eerst op Koorschool Delft.

]]>

Zingen in Spanje 2021

amateurzangers met ruime ervaring in meerstemmige koorzang

In verband met de coronacrisis is de zangweek in Spanje die voor zomer 2020 gepland stond, doorgeschoven naar 2021.

De 15e zomerse zangvakantie is een feit. Na Oostenrijk en Engeland, is nu Spanje aan de beurt. Het jubileumjaar wordt gevierd op een bijzondere locatie: Castell Sant mori, bekend als Rocaberti Castle, een 15e-eeuws kasteel in het dorp Sant Mori in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Voor een indruk: bekijk de locatie.

Het dorp ligt in een idyllisch gebied op 25 km van de prachtige stad Girona met vele bezienswaardigheden, en op 15 km van stranden aan de Costa Brava. Girona is in één dag te bereiken per trein en er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam.

De basisformule van deze vakantie is als vanouds: een week dagelijks zingend toewerken naar een gevarieerd concert voor plaatselijk publiek, én tijd voor wandelen, uitstapjes, luieren, gezellig en lekker eten.

De week is bedoeld voor amateurzangers met ruime ervaring in meerstemmige koorzang die geen probleem hebben met Engels als voertaal bij de repetities.

Muzikale leiding: David Hurley.

 

 

David Hurley

David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

Informatie en aanmelden

 

 

 

Bezetting

Amateurzangers,met ruime ervaring in meerstemmige koorzang.

 

 

Wanneer

Reisinformatie :

zaterdag 24 juli 2021 (heenreis) t/m zondag 1 augustus 2021 (terugreis).

Vooraf enkele repetities met Petra in Delft, op zaterdagen.

Muzikale leiding: David Hurley.

Informatie brochure in pdf

Zingen in Spanje 2021

Dit pdf-document bevat de informatiebrochure over de zangvakantie in Spanje. Alle ins en out staan erin vermeld. Download het naar je eigen computer. Vragen kunnen gesteld worden via het contactformulier.

Aanmeldformulier downloaden

Aanmeldformulier Castell Sant Mori Zangweek 2021

Dit aanmeldformulier is om te downloaden en printen. Vul alle drie pagina’s in, per deelnemer één formulier, onderteken het en lever zo snel mogelijk in bij Petra Weijers, Bagijnhof 27, 2611 AN Delft.

Het bericht Zangvakantie Spanje 2021 verscheen eerst op Koorschool Delft.

]]> Bob Chilcott’s Christmas Oratio https://www.koorschooldelft.nl/project/bob-chilcotts-christmas-oratorio-master-workshop-concert/ Wed, 25 Mar 2020 14:38:22 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5726 Het bericht Bob Chilcott’s Christmas Oratio verscheen eerst op Koorschool Delft.

]]>

Bob Chilcott’s Christmas Oratorio:

7-8 november 2020: afgelast wegens coronacrisis

Nieuw projectplan in voorbereiding

De Nederlandse première van het Christmas Oratorio van Bob Chilcott op 8 november gaat helaas niet door. De onvoorspelbaarheid van het verdere verloop van de coronacrisis laat ons geen andere keus.

Een plan voor een nieuw project in 2021, met een ander werk van Bob, is in de maak. Volgens dezelfde formule: een concert door een projectkoor van gevorderde zangers, voorbereid in een master workshop. Bob houdt in zijn agenda alvast rekening met repeteren en concerteren in Delft in het weekend van 3 en 4 juli 2021.

Zodra dit plan verder wordt ingevuld, volgt meer informatie.

Ook dit nieuwe project zal een aantal gevorderde, geselecteerde amateurkoorzangers de kans bieden om een werk van Chilcott te zingen gedirigeerd door de componist zelf. Het te zingen werk en het aantal benodigde zangers zijn momenteel nog niet bekend.

 

Bij de aanmeldingen zullen degenen die zich hadden aangemeld om het Christmas Oratorio te zingen, als eersten in aanmerking komen voor beoordeling om geselecteerd te worden.

   

   

  Over Bob Chilcott

  De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd koordirigent en componist. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van het befaamde ensemble The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist. Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren. Kerstmuziek, op zowel nieuwe als traditionele teksten, behoort tot zijn meest populaire repertoire. Bekende titels zijn Wenceslas, My Perfect Stranger en On Christmas Night. Het Christmas Oratorio (2019) is zijn meest recente grote werk voor de kersttijd.

  Chilcott heeft koren gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers tijdens een reeks zangdagen. Als bladmuziek is zijn werk verkrijgbaar bij Oxford University Press; opnamen door vele vooraanstaande Britse koren en ensembles zijn uitgegeven bij diverse labels (zie bobchilcott.com onder ‘recordings’).

  Wat we zelf bij Koorschool Delft mochten ervaren toen Bob in 2018 hier een zangdag leidde: behalve een enorm enthousiaste en inspirerende dirigent is hij gewoon een ongelofelijk leuke en sympathieke man. Het is een feest om onder zijn leiding te zingen.

  Informatie en tickets

   

   

   

  Locatie

  Masterworkshop en concert:

  Adelbertkerk aan de Minervaweg 7, 2624 BZ Delft.

  Dit is een modern kerkgebouw met comfortabele zitplaatsen, een aangename temperatuur en overal goed zicht op de uitvoerenden. De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft een rolstoeltoilet.

  Klik hier voor meer informatie over de Adelbertkerk

  Projectprogramma

  2021: tijdsplanning nog onbekend

  Zaterdag 3 juli – onder voorbehoud

  Zondag 4 juli – onder voorbehoud

  Concertprogramma nog onbekend

   

  Deelnameprijs

  Deelname prijs: nog onbekend

   Aanmelden

   Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Datum volgt. 

   Het bericht Bob Chilcott’s Christmas Oratio verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]> Koorklas noten lezen https://www.koorschooldelft.nl/project/koorklas-noten-lezen/ Wed, 15 Jan 2020 15:00:49 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=3856 Het bericht Koorklas noten lezen verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]>

   Koorklas noten lezen

   en basiskennis muziektheorie

   een cursus van 8 lessen

    

   Voor iedereen die in een koor zingt, of wil gaan zingen, is het praktisch en prettig om bladmuziek te kunnen lezen. Doe je dat nog niet zo vlot, of lees je helemaal geen noten? In deze cursus leer je over muzieknotatie en de muziektheorie die “erachter zit”, de beginselen die je weten moet om als koorzanger stevig in je schoenen te staan. Iedereen is welkom in deze koorklas. Er is geen voorkennis vereist en je hoeft geen stemtest of auditie te doen. Wel is het de bedoeling dat je thuis oefent en wat huiswerkopdrachten maakt. Denk aan ongeveer een uur per week. De docent is Rik van der Ouw, een veelzijdige jonge musicus, afgestudeerd aan het conservatorium Codarts Rotterdam, waaraan hij nu verbonden is als invaldocent muziektheorie en tevens nog verder studeert.

    

   Cursusinhoud

    

   • noten in G- en F-sleutel lezen / benoemen;
   • maat en ritmes, notenwaarden begrijpen, kunnen uitvoeren;
   • achtergrondinformatie over wijze van noteren;
   • uitleg over majeur-mineur en toonladders, vaststellen van de toonsoort;
   • wegwijs in het partituurlezen;
   • uitleg van door dirigenten veelgebruikte termen;
   • direct in de praktijk brengen van dit alles: zelf oefenen met intervallen, akkoorden en toonladders en meerstemmige stukken zingen.
   • oefeningen voor thuis

    

   Voor wie

    

   Iedere geïnteresseerde, met of zonder zangervaring.

   Aanmelden

    

    

    

   Locatie

   Oudkatholieke kerk

   Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

   Wanneer

   8 lessen van 2½ uur op zaterdag van 10:00 – 12:30, op de volgende data:

   In tegenstelling tot wat in het persbericht staat, start deze cursus niet op 8 februari maar op 15 februari.
   • Februari: 15
   • Maart: 7, 14, 21 en 28
   • April: 4, 18 en 25

   Aantal deelnemers

   Maximaal 18 deelnemers. De koorklas gaat van start bij minimaal 10 deelnemers.

   Kosten

   € 225 voor 8 lessen (bij in één keer betalen)

   of

   € 39 x 6 termijnen

    

   inclusief cursusboek en koffie/thee.

   Aanmeldformulier

   Projecten | Koorschool Delft https://www.koorschooldelft.nl Graag zingen gaat vanzelf, goed zingen is een vak! Thu, 24 Sep 2020 08:07:51 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.1 https://www.koorschooldelft.nl/wp-content/uploads/2018/11/Koorschool-Delft-noot.jpg Projecten | Koorschool Delft https://www.koorschooldelft.nl 32 32 Praat gratis met Ola Gjeilo live online https://www.koorschooldelft.nl/project/praat-gratis-met-ola-gjeilo-live-online/ Mon, 21 Sep 2020 15:08:08 +0000 https://www.koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=6620 Het bericht Praat gratis met Ola Gjeilo live online verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]>

   Praat met Ola Gjeilo live online

   Engelstalige Zoom-sessie

   vrijdag 2 oktober om 20.00 uur

    

   Het werk van componist Ola Gjeilo (1978) is geliefd bij koorzangers wereldwijd.  Luister hier mee.

   Hoor jij daar ook bij en wil je Gjeilo online live ontmoeten? Geef je dan op voor de ZOOM-sessie van Koorschool Delft op vrijdag 2 oktober. Die avond is Gjeilo virtueel bij ons te gast vanuit zijn woonplaats New York. Bij aanmelding kun je een vraag invullen die je hem wilt stellen (in het Engels).

   We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Tijdens de ZOOM-sessie krijg je een seintje wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag te stellen.

   Er zijn 90 plaatsen. En wie weet wordt het een internationaal gezelschap, want deze uitnodiging gaat ook naar zangers uit Groot-Brittannië, de V.S. en Japan, die Koorschool Delft kennen van eerdere ZOOM-sessies.

    

   Hiernaast vind je alle informatie om mee te doen:

    

   over Ola Gjeilo

   Ola-Gjeilo bij Koorschool Delft

   Informatie

    

    

    

   Locatie

   Thuis!

    

    

   Dag en tijdsplanning

   2 oktober 20.00 uur – 20.45 uur (Nederlandse tijd)

    

   Hoe werkt het tijdens de workshop

   • Vanaf 19:45 uur aanmelden bij ZOOM via link en wachtwoord. (Die krijgt je per e-mail als je aanmelding binnen is.)
   • Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de CHAT functie (in het Nederlands of Engels).

   Hoeveel zangers kunnen meedoen

   Maximaal 90. Bij meer dan 90 aanmeldingen starten we een wachtlijst.

   Aanmelden & vraag indienen

   • Aanmelden doe je via onderstaand aanmeldformulier.(Last minute aanmelden op 2 oktober tot 17.00 uur).Bij aanmelding kun je een vraag voor Ola Gjeilo invullen (in het Engels). We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag aan Ola te stellen.

   Het bericht Praat gratis met Ola Gjeilo live online verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]> Zangvakantie Spanje 2021 https://www.koorschooldelft.nl/project/zangvakantie-spanje-2021/ Thu, 25 Jun 2020 11:00:44 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5337 Het bericht Zangvakantie Spanje 2021 verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]>

   Zingen in Spanje 2021

   amateurzangers met ruime ervaring in meerstemmige koorzang

   In verband met de coronacrisis is de zangweek in Spanje die voor zomer 2020 gepland stond, doorgeschoven naar 2021.

   De 15e zomerse zangvakantie is een feit. Na Oostenrijk en Engeland, is nu Spanje aan de beurt. Het jubileumjaar wordt gevierd op een bijzondere locatie: Castell Sant mori, bekend als Rocaberti Castle, een 15e-eeuws kasteel in het dorp Sant Mori in Catalonië, in het noordoosten van Spanje. Voor een indruk: bekijk de locatie.

   Het dorp ligt in een idyllisch gebied op 25 km van de prachtige stad Girona met vele bezienswaardigheden, en op 15 km van stranden aan de Costa Brava. Girona is in één dag te bereiken per trein en er zijn rechtstreekse vluchten vanaf Rotterdam.

   De basisformule van deze vakantie is als vanouds: een week dagelijks zingend toewerken naar een gevarieerd concert voor plaatselijk publiek, én tijd voor wandelen, uitstapjes, luieren, gezellig en lekker eten.

   De week is bedoeld voor amateurzangers met ruime ervaring in meerstemmige koorzang die geen probleem hebben met Engels als voertaal bij de repetities.

   Muzikale leiding: David Hurley.

    

    

   David Hurley

   David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

   Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

   Informatie en aanmelden

    

    

    

   Bezetting

   Amateurzangers,met ruime ervaring in meerstemmige koorzang.

    

    

   Wanneer

   Reisinformatie :

   zaterdag 24 juli 2021 (heenreis) t/m zondag 1 augustus 2021 (terugreis).

   Vooraf enkele repetities met Petra in Delft, op zaterdagen.

   Muzikale leiding: David Hurley.

   Informatie brochure in pdf

   Zingen in Spanje 2021

   Dit pdf-document bevat de informatiebrochure over de zangvakantie in Spanje. Alle ins en out staan erin vermeld. Download het naar je eigen computer. Vragen kunnen gesteld worden via het contactformulier.

   Aanmeldformulier downloaden

   Aanmeldformulier Castell Sant Mori Zangweek 2021

   Dit aanmeldformulier is om te downloaden en printen. Vul alle drie pagina’s in, per deelnemer één formulier, onderteken het en lever zo snel mogelijk in bij Petra Weijers, Bagijnhof 27, 2611 AN Delft.

   Het bericht Zangvakantie Spanje 2021 verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]> Online workshop Zingen in falset met David Hurley https://www.koorschooldelft.nl/project/online-workshop-zingen-in-falset-met-david-hurley/ Thu, 28 May 2020 19:55:44 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5970 Het bericht Online workshop Zingen in falset met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

   ]]>

   Online workshop Zingen in falset met David Hurley

   Engelstalige workshop

   Thuis vrijuit zingen in kopstem, tegelijk met andere zangers wereldwijd 

   Donderdag 4 juni, 20.00 uur

    

   Wat gaan we doen?

    

   Heren, wie heeft het niet al eens stiekem geprobeerd? Net zo hoog zingen als de broers Gibb van The Bee Gees? Of, in het klassieke genre, meezingen met Andreas Scholl of Sytse Buwalda?

   Countertenor David Hurley nodigt alle mannen uit het zingen in kopstem te proberen. Op donderdag 4 juni kun je dat doen onder zijn deskundige leiding. En zonder je ongemakkelijk te voelen: de workshop is online dus je zolang microfoon uit staat, horen de anderen je niet. Laat je stem maar rustig overslaan, dat is nu juist de bedoeling. Jammer genoeg is het technisch onmogelijk om elkaar als groep te horen zingen. Maar de ervaring leert, dat online zangers zich toch met elkaar verbonden voelen.

   Ook al zing je tenor of bas in een klassiek koor of popkoor zonder veel gebruik van je kopstem, het is toch handig om deze techniek te beheersen. Als je partij een keer te hoog uitkomt om met je ‘gewone’ stem te zingen, dan is een uitstapje naar je kopstem een praktische oplossing waardoor je die hoge noot opeens veel makkelijker zingt.

   Countertenor David Hurley leert je de kneepjes van het kopstem-vak. Hij neemt je mee in allerlei oefeningen, en je gaat twee eenstemmig stukken in falset zingen.

   Tot slot van de workshop, zingen we de liederen alsof het een optreden is. Extra: daarbij kan iedere zanger die dat leuk vindt, zijn stem opnemen en die opnames insturen. Later zal een geluidstechnicus proberen om de stemmen samen te voegen, en alle zangers in beeld erbij. Een complex proces, maar áls het slaagt, ontvang je later een extraatje. Als herinnering aan deze workshop: een downloadbaar montagefilmpje dat bewijst dat we samen een echt koor hadden hebben gevormd.

     

   Welk stuk zingen we?

    

   – Shall I sue? – John Dowland

   – The Silver Swan – Orlando Gibbons

    

   Om mee te doen heb je nodig

   • enige zangervaring, maar ervaring in het zingen in kopstem is niet nodig;
   • het programma ZOOM op je PC, laptop of tablet (gratis te installeren); we sturen deelnemers vooraf tips voor het gebruik van ZOOM;
   • smartphone, alleen als je je stem wilt opnemen (met de functie ‘dictafoon’, of ‘voice memo’, etc.);
   • wat tijd om vooraf de zangpartijen in te studeren (met bladmuziek en de melodie ingespeeld op midi-file): let op: we gaan geen noten instuderen in de workshop, maar meteen zingen! Het instuderen van de noten kun je ook gewoon in je tenor- of basstem doen als dat makkelijker is.

   over David Hurley

   David Hurley

   Countertenor David Hurley zong bijna 26 jaar de countertenorpartij bij het wereldberoemde ensemble ‘The King’s Singers’ uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijke genres is nauwelijks denkbaar.

   Als docent in Engeland richt hij zich nu op het coachen en begeleiden van jonge zangers en ensembles. Hij is een graag geziene gast bij festivals en zangweken wereldwijd. Als vaste gastdocent is David verbonden aan de Koorschool Delft waar hij sinds 2017 het unieke falsetkoor leidt.

   Informatie

    

    

    

   Locatie

   Thuis!

   Dag en tijdsplanning

   4 juni 20.00 uur

   Indeling van de workshop

   19:45 uur

   ‘Zaal open’: vanaf dit moment kun je inloggen

   20:00 uur               

   Welkom & intro door Petra Weijers

   Welkom & warming-up door David Hurley

   Oefeningen voor falsetzingen

   20:45 uur                 

   Vragenrondje: David neemt even tijd (zo’n 8 minuten) om vragen te beantwoorden; bij aanmelding kun je een vraag invullen.

   Tot slot             

   ‘Uitvoering’ van de complete stukken (naar keuze met opname van je stem)

   21.00 uur                 

   Einde workshop

    Hoe werkt het tijdens de workshop?

    • Bladmuziek klaarleggen, want die zal niet op je beeldscherm verschijnen.
    • Leg je smartphone klaar als je mee wilt doen aan opname van de ‘uitvoering’.
    • Vanaf 19:45 uur aanmelden bij ZOOM via link en wachtwoord. (Die krijgt je per e-mail als je betaling binnen is.)
    • Als je aan het eind van de workshop meedoet met de opname, gebruik dan de dictafoon-functie van je smartphone. Dit is nodig voor de geluidskwaliteit, dus NIET FILMEN met je telefoon. Het beeld tijdens de zangopname neemt de Koorschool op van ZOOM. Wil je niet in beeld, zet dan tijdens de opname je webcam even uit.
    • Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de CHAT functie (in het Nederlands of Engels).

    Wat kost het en wat krijg je daarvoor?

    Meedoen kost per persoon € 11. Na ontvangst van je betaling krijg je per mail toegestuurd:

     • toegang tot de workshop (link en wachtwoord);
     • bladmuziek om zelf te printen (4 pagina’s; PDF legale kopie);
     • geluidsbestand om je partij te oefenen;
     • checklist met instructies voor de workshop en tips voor gebruik van ZOOM (printbaar);
     • eigen mogelijkheid binnen ZOOM om de workshop op te nemen en later af te spelen;
     • als bonus, onder voorbehoud: een montagefilmpje.

    Hoeveel zangers kunnen meedoen?

    Maximaal 95. Bij meer dan 95 aanmeldingen starten we een wachtlijst en plannen zo snel mogelijk een nieuwe workshop.

    Aanmelding & betaling

    Aanmelden doe je via de aankoop van een online ticket. Na betaling ontvang je in je mailbox een bevestigingsmail met bijlage. In deze bijlage staan de bladmuziek, oefenbestanden en tips om Zoom te gebruiken tijdens deze workshop.

    (Last minute aanmelden op 3 juni tot 17.00 uur).

     

    Voor betaling en aanmelding klik hier>>

     

    Aanmelden betekent dat je toestemming geeft om (heel klein) in beeld te zijn tijdens de workshop.

    Wil je niet in beeld tijdens opname van het filmpje, zet dan je webcam even uit.

    Als je wel in beeld bent, betekent dit ook dat er je geen bezwaar tegen hebt dat Koorschool Delft het filmpje gebruikt voor publiciteitsdoeleinden (zie ook aanmeldingsformulier).

    Bij aanmelding kun je een vraag voor David Hurley invullen (in het Engels). We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag aan David te stellen.

    Op deze online workshop zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

    Tot zings in cyberspace!

    Het bericht Online workshop Zingen in falset met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

    ]]> Bob Chilcott Virtual Choir https://www.koorschooldelft.nl/project/bob-chilcott-virtual-choir/ Tue, 19 May 2020 21:39:20 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5930 Het bericht Bob Chilcott Virtual Choir verscheen eerst op Koorschool Delft.

    ]]>

    Bob Chilcott Virtual Choir

    Engelstalige workshop

    Zing thuis mee, met bijna 100 zangers van Choralis, uit Europa, de Verenigde Staten en wereldwijd.

    vrijdag 19 juni om 20.00 uur

     

    Choralis en Koorschool Delft

    Choralis, een vooraanstaand koor in de Amerikaanse staat Virginia, werd in 2000 opgericht door artistiek directeur Gretchen Kuhrmann en legt zich sinds 2012 toe op het zingen van de muziek van een breed scala aan hedendaagse componisten, naast het klassieke koorrepertoire. Bob Chilcott was de eerste componist in residentie bij Choralis, en tijdens zijn verblijf bij hen schreef hij zijn Gloria, dat ze in de VS en Europa hebben uitgevoerd alvorens opnamen te maken voor Signum Records. In samenwerking met Koorschool Delft organiseert Choralis nu deze workshop in het kader van hun voortgaande samenwerking met Bob.

    Wat gaan we doen?

    Vanuit zijn huis in Engeland neemt componist Bob Chilcott live een van zijn prachtige koorstukken met ons door en thuis zing je daarin je eigen partij. Elkaar horen zingen als één koor is technisch helaas niet mogelijk. Toch zul je verbondenheid ervaren met je medezangers. En zing zo hard of zacht als je wilt en maak rustig fouten, het stoort de anderen niet!

    Tot slot van de workshop zingen we het stuk alsof het een optreden is. Extra: daarbij kan iedere zanger die dat leuk vindt, zijn/haar stem opnemen en die opname insturen. Later zal een geluidstechnicus proberen om de stemmen samen te voegen, en alle zangers in beeld erbij. Een complex proces, maar áls het slaagt, ontvang je later een extraatje. Als herinnering aan deze workshop: een downloadbaar montagefilmpje dat bewijst dat we samen een echt koor hadden hebben gevormd.

     

    Welk stuk zingen we?

    Een prachtig, rustig vijfstemmig koorstuk (S1, S2, A, T, B) met pianobegeleiding, op tekst van de vermaarde Engelse auteur Kevin Crossley-Holland. De titel is Jesus, Springing, waarbij ‘springing’ vertaald moet worden als ontspringend, zoals een bron; ontstaan, opspringend zoals een plantje uit de grond; of aanbrekend, zoals een dag. Denk daarbij natuurlijk ook aan spring: bron, lente, dageraad. De tekst is een gedicht speciaal voor de kersttijd, maar wie goed leest ziet er alle seizoenen in vertegenwoordigd en met elkaar verbonden. Dit koorwerk, is een meditatieve en troostvolle keuze voor de huidige moeilijke tijd. Bob zal zelf ook iets over het stuk vertellen.

     

    Om mee te doen heb je nodig

    • enige ervaring met meerstemmige koorzang;
    • het programma ZOOM op je PC, laptop of tablet (gratis te installeren); we sturen deelnemers vooraf tips voor het gebruik van ZOOM;
    • smartphone, alleen als je je stem wilt opnemen, (met de functie ‘dictafoon’, of ‘voice memo’, etc.);
    • wat tijd om vooraf zelf je partij in te studeren (met bladmuziek en je partij ingespeeld op midi-files);
    let op: we gaan geen noten instuderen in de workshop, maar meteen zingen!

    over Bob Chilcott

    bob chilcott virtual choir

    De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd componist en dirigent. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist.

    Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren, gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers. Bij Koorschool Delft leidde Bob een zangdag in 2018 en hebben we zelf ervaren dat het een feest is om onder zijn enthousiaste leiding te zingen.

    Het plan is, dat hij in november weer naar Delft komt, maar of dat kan doorgaan? In elk geval is het fantastisch dat hij deze workshop live online wil dirigeren.

    Informatie

     

     

     

    Locatie

    Thuis!

    Dag en tijdsplanning

    19 juni 20.00 uur

    Indeling van de workshop

    19:45 uur

    ‘Zaal open’: vanaf dit moment kun je inloggen.

    20:00 uur

    Welkom & intro door Petra Weijers van Koorschool Delft en Gretchen Kuhrmann, artistiek directeur van Choralis, in de Amerikaanse staat Virginia.

    Welkom & warming-up door Bob Chilcott.

    Zingend het stuk doornemen.

    20:45 uur

    Vragenrondje: Bob neemt even tijd (zo’n 8 minuten) om vragen te beantwoorden. Bij aanmelding kun je een vraag invullen.

    ‘Uitvoering’ van het complete stuk (naar keuze met opname van je stem).

    21:00 uur

    Einde workshop.

     Hoe werkt het tijdens de workshop?

     • Bladmuziek klaarleggen, want die zal niet op je beeldscherm verschijnen.
     • Leg je smartphone klaar als je mee wilt doen aan opname van de ‘uitvoering’.
     • Vanaf 19:45 uur aanmelden bij ZOOM via link en wachtwoord. (Die krijgt je per e-mail als je betaling binnen is.)
     • Als je aan het eind van de workshop meedoet met de opname, gebruik dan de dictafoon-functie van je smartphone. Dit is nodig voor de geluidskwaliteit, dus NIET FILMEN met je telefoon. Het beeld tijdens de zangopname neemt de Koorschool op van ZOOM. Wil je niet in beeld, zet dan tijdens de opname je webcam even uit.
     • Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de CHAT functie (in het Nederlands of Engels).

     Wat kost het en wat krijg je daarvoor?

     Meedoen kost per persoon € 11. Na ontvangst van je betaling krijg je per mail toegestuurd:

      • toegang tot de workshop (link en wachtwoord);
      • bladmuziek om zelf te printen (7 pagina’s; PDF legaal verkregen van uitgever OUP);
      • geluidsbestand om je partij te oefenen;
      • checklist met instructies voor de workshop en tips voor gebruik van ZOOM (printbaar);
      • eigen mogelijkheid binnen ZOOM om de workshop op te nemen en later af te spelen;
      • als bonus, onder voorbehoud: een montagefilmpje.

     Hoeveel zangers kunnen meedoen?

     Maximaal 95. Bij meer dan 95 aanmeldingen starten we een wachtlijst en plannen zo snel mogelijk een nieuwe workshop.

     Aanmelding & reservering

     Aanmelden doe je via de aankoop van een online ticket. Na betaling ontvang je in je mailbox een bevestigingsmail met bijlage. In deze bijlage staan de bladmuziek, oefenbestanden en tips om Zoom te gebruiken tijdens deze workshop.

     (Last minute aanmelden op 19 juni tot 17.00 uur).

      

     Ga naar Tickets>>

      

     Aanmelden betekent dat je toestemming geeft om (heel klein) in beeld te zijn tijdens de workshop.

     Wil je niet in beeld tijdens opname van het filmpje, zet dan je webcam even uit.

     Als je wel in beeld bent, betekent dit ook dat er je geen bezwaar tegen hebt dat Koorschool Delft en Bob Chilcott het filmpje gebruiken voor publiciteitsdoeleinden (zie ook aanmeldingsformulier).

     Bij aanmelding kun je een vraag voor Bob Chilcott invullen (in het Engels). We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag aan Bob te stellen.

     Op deze online workshop zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

     Het bericht Bob Chilcott Virtual Choir verscheen eerst op Koorschool Delft.

     ]]> Bob Chilcott’s Christmas Oratio https://www.koorschooldelft.nl/project/bob-chilcotts-christmas-oratorio-master-workshop-concert/ Wed, 25 Mar 2020 14:38:22 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5726 Het bericht Bob Chilcott’s Christmas Oratio verscheen eerst op Koorschool Delft.

     ]]>

     Bob Chilcott’s Christmas Oratorio:

     7-8 november 2020: afgelast wegens coronacrisis

     Nieuw projectplan in voorbereiding

     De Nederlandse première van het Christmas Oratorio van Bob Chilcott op 8 november gaat helaas niet door. De onvoorspelbaarheid van het verdere verloop van de coronacrisis laat ons geen andere keus.

     Een plan voor een nieuw project in 2021, met een ander werk van Bob, is in de maak. Volgens dezelfde formule: een concert door een projectkoor van gevorderde zangers, voorbereid in een master workshop. Bob houdt in zijn agenda alvast rekening met repeteren en concerteren in Delft in het weekend van 3 en 4 juli 2021.

     Zodra dit plan verder wordt ingevuld, volgt meer informatie.

     Ook dit nieuwe project zal een aantal gevorderde, geselecteerde amateurkoorzangers de kans bieden om een werk van Chilcott te zingen gedirigeerd door de componist zelf. Het te zingen werk en het aantal benodigde zangers zijn momenteel nog niet bekend.

      

     Bij de aanmeldingen zullen degenen die zich hadden aangemeld om het Christmas Oratorio te zingen, als eersten in aanmerking komen voor beoordeling om geselecteerd te worden.

       

       

      Over Bob Chilcott

      De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd koordirigent en componist. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van het befaamde ensemble The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist. Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren. Kerstmuziek, op zowel nieuwe als traditionele teksten, behoort tot zijn meest populaire repertoire. Bekende titels zijn Wenceslas, My Perfect Stranger en On Christmas Night. Het Christmas Oratorio (2019) is zijn meest recente grote werk voor de kersttijd.

      Chilcott heeft koren gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers tijdens een reeks zangdagen. Als bladmuziek is zijn werk verkrijgbaar bij Oxford University Press; opnamen door vele vooraanstaande Britse koren en ensembles zijn uitgegeven bij diverse labels (zie bobchilcott.com onder ‘recordings’).

      Wat we zelf bij Koorschool Delft mochten ervaren toen Bob in 2018 hier een zangdag leidde: behalve een enorm enthousiaste en inspirerende dirigent is hij gewoon een ongelofelijk leuke en sympathieke man. Het is een feest om onder zijn leiding te zingen.

      Informatie en tickets

       

       

       

      Locatie

      Masterworkshop en concert:

      Adelbertkerk aan de Minervaweg 7, 2624 BZ Delft.

      Dit is een modern kerkgebouw met comfortabele zitplaatsen, een aangename temperatuur en overal goed zicht op de uitvoerenden. De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft een rolstoeltoilet.

      Klik hier voor meer informatie over de Adelbertkerk

      Projectprogramma

      2021: tijdsplanning nog onbekend

      Zaterdag 3 juli – onder voorbehoud

      Zondag 4 juli – onder voorbehoud

      Concertprogramma nog onbekend

       

      Deelnameprijs

      Deelname prijs: nog onbekend

       Aanmelden

       Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Datum volgt. 

       Het bericht Bob Chilcott’s Christmas Oratio verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> Koorklas noten lezen https://www.koorschooldelft.nl/project/koorklas-noten-lezen/ Wed, 15 Jan 2020 15:00:49 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=3856 Het bericht Koorklas noten lezen verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Koorklas noten lezen

       en basiskennis muziektheorie

       een cursus van 8 lessen

        

       Voor iedereen die in een koor zingt, of wil gaan zingen, is het praktisch en prettig om bladmuziek te kunnen lezen. Doe je dat nog niet zo vlot, of lees je helemaal geen noten? In deze cursus leer je over muzieknotatie en de muziektheorie die “erachter zit”, de beginselen die je weten moet om als koorzanger stevig in je schoenen te staan. Iedereen is welkom in deze koorklas. Er is geen voorkennis vereist en je hoeft geen stemtest of auditie te doen. Wel is het de bedoeling dat je thuis oefent en wat huiswerkopdrachten maakt. Denk aan ongeveer een uur per week. De docent is Rik van der Ouw, een veelzijdige jonge musicus, afgestudeerd aan het conservatorium Codarts Rotterdam, waaraan hij nu verbonden is als invaldocent muziektheorie en tevens nog verder studeert.

        

       Cursusinhoud

        

       • noten in G- en F-sleutel lezen / benoemen;
       • maat en ritmes, notenwaarden begrijpen, kunnen uitvoeren;
       • achtergrondinformatie over wijze van noteren;
       • uitleg over majeur-mineur en toonladders, vaststellen van de toonsoort;
       • wegwijs in het partituurlezen;
       • uitleg van door dirigenten veelgebruikte termen;
       • direct in de praktijk brengen van dit alles: zelf oefenen met intervallen, akkoorden en toonladders en meerstemmige stukken zingen.
       • oefeningen voor thuis

        

       Voor wie

        

       Iedere geïnteresseerde, met of zonder zangervaring.

       Aanmelden

        

        

        

       Locatie

       Oudkatholieke kerk

       Bagijnhof 21, 2611 AN Delft

       Wanneer

       8 lessen van 2½ uur op zaterdag van 10:00 – 12:30, op de volgende data:

       In tegenstelling tot wat in het persbericht staat, start deze cursus niet op 8 februari maar op 15 februari.
       • Februari: 15
       • Maart: 7, 14, 21 en 28
       • April: 4, 18 en 25

       Aantal deelnemers

       Maximaal 18 deelnemers. De koorklas gaat van start bij minimaal 10 deelnemers.

       Kosten

       € 225 voor 8 lessen (bij in één keer betalen)

       of

       € 39 x 6 termijnen

        

       inclusief cursusboek en koffie/thee.

       Aanmeldformulier

       Uw telefoonnummer gebruiken we om contact met u te kunnen opnemen

       Het bericht Koorklas noten lezen verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>
       Lezing – masterclass Matthäus-solist Nico vd Meel https://www.koorschooldelft.nl/project/lezing-en-openbare-masterclass-door-matthaus-solist-nico-van-der-meel/ Tue, 14 Jan 2020 16:41:23 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5494 Het bericht Lezing – masterclass Matthäus-solist Nico vd Meel verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       WEGENS ZIEKTE GEANNULEERD

       Lezing en openbare masterclass

       door Matthäus-solist Nico van der Meel

       Een unieke middag voor iedereen met interesse in Bachs Matthäus Passion: tenor en koordirigent Nico van der Meel deelt zijn ervaringen. Hij is misschien wel Nederlands bekendste vertolker van de rol van de evangelist. Ook internationaal is hij befaamd om zijn vertolking van de evangelistpartij.

       Zijn specialisme is de oude muziek, maar Nico heeft ook een breed concertrepertoire opgebouwd met muziek van de 16de tot en met 20ste eeuw. Hij trad op met dirigenten als Nicolaus Harnoncourt, John Eliot Gardiner, Gustav Leonhardt en Sir Colin Davis. Zelf is Nico van der Meel ook een succesvol dirigent.

       Deze middag leren we hem kennen als docent: eerst vertelt hij over het zingen van de evangelistenpartij. Na de pauze geeft hij een openbare les aan twee tenoren die werken aan het instuderen van deze rol. De tenoren worden begeleid door Renske Ligtmans op kistorgel. 

       Tickets online bestellen. Kaartverkoop aan de deur zolang de voorraad strekt.

        

       Nico van der Meel

       Voor meer informatie van Nico van Meel:  neem een kijkje op zijn website.

       Voor meer informatie over Renske Ligtmans, neemt u een kijkje op haar website.

       Informatie en tickets

        

        

        

       Locatie

       oud-katholieke kerk, Bagijnhof 21, Delft

        

       Wanneer

       zondag 15 maart, 13:30 uur, zaal open 13:15 uur

       Tickets

       wegens ziekte geannuleerd

       tickets: € 19,50

       studenten € 13 (op vertoon van studentenkaart)

       inclusief koffie/thee in de pauze

       Het bericht Lezing – masterclass Matthäus-solist Nico vd Meel verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> Gregoriaanse gezangen: koorproject voor alle stemsoorten https://www.koorschooldelft.nl/project/gregoriaanse-gezangen-koorproject-voor-alle-stemsoorten/ Mon, 13 Jan 2020 21:13:45 +0000 https://koorschooldelft.nl/?post_type=project&p=5638 Het bericht Gregoriaanse gezangen: koorproject voor alle stemsoorten verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Gregoriaanse gezangen

       koorproject voor alle stemsoorten

       Geen betere manier om gregoriaanse gezangen te verkennen dan deze vroege kerkmuziek zelf te zingen. En de stukken vervolgens uit te voeren in de liturgische setting waarvoor ze bedoeld zijn. Koorschool Delft organiseert dit project in samenwerking met de oud-katholieke kerk van Delft. Daar zingen we op de zondag van Trinitatis (Drie-eenheid), die in 2020 valt op 7 juni. In acht repetities werken we met een groep aan toepasselijke gregoriaanse gezangen, in de Nederlandstalige versies uit het oud-katholieke gezangboek. Drie van die repetities zijn een masterclass door experts. Dit zijn Koenraad Ouwens, docent liturgiewetenschap aan het Oud-Katholiek Seminarie bij de universiteit Utrecht, en Wouter Blacquière, organist, dirigent en docent bij de Kerkmuziekopleidingen van het r.-k. bisdom Rotterdam.

         

       Voor wie

        

       Zangers met zeker enige ervaring, (sopranen, alten, tenoren, bassen); minimaal 12, maximaal 20 zangers (liefst evenveel S/A als T/B).

       Na de sluitingsdatum van de aanmelding wordt de groep samengesteld op basis van stemverdeling en toereikende zangervaring. Daarna volgt bericht of je wel of niet kunt deelnemen.

        

       Repertoire

        

       Gregoriaanse mis en aanvullende gezangen, merendeel in het Nederlands.

       Dr. Koenraad Ouwens

       Oud-katholiek priester, is docent liturgiewetenschap aan het Oud-Katholiek Seminarie bij de universiteit Utrecht. Zijn specialisme is het liedrepertoire van de oud-Katholieke Kerk, zowel historisch als hedendaags. Uitgebreide informatie over zijn activiteiten en publicaties is te vinden op zijn website www.koenraadouwens.com

        

       Wouter Blacquière

       Kerkorganist (vaste organist van de Paradijskerk Rotterdam), concertorganist, koordirigent en docent bij de Kerkmuziekopleidingen van het r.-k. bisdom Rotterdam. Zijn uitgebreide kennis van liturgische muziek, waarin het gregoriaans voor hem een speciale plaats inneemt, en zijn enorme ervaring met de uitvoeringspraktijk draagt hij met veel plezier over aan zowel beroepsmusici als amateurs.

       Aanmelden

        

        

        

       Locatie

       Alle repetities/masterclasses en de uitvoering zijn in de oud-katholieke kerk, Bagijnhof 21, Delft.

       Wanneer

       Repetities & 3 masterclasses op vrijdagavond van 20 tot 22 uur:

       27 maart, 3, 17 en 24 april, 8, 15 en 29 mei en 5 juni

       Generale repetitie: zaterdag 6 juni, 10 tot 11 uur

       Uitvoering in de mis: zondag 7 juni, 10 uur

       Door wie

       5 repetities o.l.v. Petra Weijers / Robin Voorn;

       27 maart: Masterclass door Koenraad Ouwens

       3 en 17 april: masterclass door Wouter Blacquière

       Deelnameprijs

       € 82 per persoon. Inbegrepen: repetities / masterclasses, muziekmap, koffie/thee.

       Aanmelden

       Koorervaring


       Beschikbaarheid


       Kies ja als je de deelnemersvoorwaarden hebt gelezen en akkoord gaat.

       Het bericht Gregoriaanse gezangen: koorproject voor alle stemsoorten verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> Falsetkoor met David Hurley https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/ https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/#respond Sat, 11 Jan 2020 14:00:55 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=2220 Het bericht Falsetkoor met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

        Falsetkoor met

       David Hurley

       Meerstemmig falsetkoor.

       Na de succesvolle eerste mannenworkshop op 10 juni 2017 is in november het falsetkoor gestart: een uniek koor, alleen voor tenoren, baritons en bassen die meerstemmig in falset zingen.

       David Hurley coacht de heren die het gebruik van de hoogste regionen van hun stem echt goed willen beheersen. Het koor repeteert één keer per kwartaal en bestaat uit 24 mannen.

       • Van de deelnemers wordt verwacht dat ze thuis tijd besteden aan het instuderen van hun partij.
       • De voertaal is Engels. Koorschool Delft zorgt voor aanvullende informatie vooraf, zodat betekenis en uitspraak van liedteksten in het Engels of andere vreemde talen geen problemen opleveren.

       Het falsetkoor zal ook een concert geven, datum nog nader te plannen.

       David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

       Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

       Aanmelden

       Agenda

        

       Er zijn geen uitvoeringen op dit moment in De agenda

        

        

       Locatie

       Oudkatholieke kerk Delft

       Bagijnhof 21, Delft

        

        

       Bezetting

       We zoeken geoefende zangers, die zelf hun partijen instuderen; oefenbestanden om je daarbij te helpen zijn beschikbaar. Dus: tijdens de repetities worden geen noten meer gestudeerd.

       Minimaal 15, maximaal 24 zangers. (nog één plaats beschikbaar)

       Informatie

       Deelname: € 42 per persoon per repetitie

       Inclusief koffie/thee/water, bladmuziek.

       Deelnemers krijgen een inlogmogelijkheid naar de beschermde pagina met oefenstukken.

       De voertaal is Engels.

        

       Kosten: € 75,-

       Inbegrepen:

       – 5 koorrepetities

       – bladmuziek

       – toegang tot oefenbestanden op website

       – uitvoering

        

       Aanmelden

       Vul uw voornaam in
       Vul uw achternaam in
       Uw emailadres gebruiken wij om contact te kunnen opnemen met u
       Uw telefoonnummer gebruiken we om contact met u te kunnen opnemen

        

       Het bericht Falsetkoor met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/feed/ 0 Workshops met David Hurley https://www.koorschooldelft.nl/project/workshops-met-david-hurley/ https://www.koorschooldelft.nl/project/workshops-met-david-hurley/#respond Sat, 11 Jan 2020 12:00:46 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=2107 Het bericht Workshops met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Master Workshop voor koren en ensembles met David Hurley

       Na zijn succesvolle workshops de afgelopen maanden, komt David Hurley op veler verzoek op reguliere basis naar Delft. Het zingen in falset (kopstem) voor mannen heeft een terugkerend vervolg gekregen: het falsetkoor. En voor koren en ensembles is de Master Workshop.

       In deze workshop coacht David Hurley je koor, waarbij het koor zelf stukken kiest om aan te werken (liefst a capella werken). Je koor is bovendien welkom om als toehoorders aanwezig te zijn bij de andere koren die les krijgen op dezelfde dag.

       Als je koor geen kans ziet naar Delft te komen, maar niet al te ver weg zit (tot ongeveer 50 km), kunnen we zien of de workshop op je eigen locatie kan plaatsvinden. Onze ruimte in Delft is minder goed berekend op koren met meer dan 45 leden, dus in dat geval overleggen we wat er mogelijk is.

       David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

       Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

       Aanmelden

       Eerstvolgende workshop

        

       Er zijn geen uitvoeringen op dit moment in De agenda

        

        

       Locatie

       Oudkatholieke kerk Delft

       Bagijnhof 21, Delft

       Bij koren groter dan 45 leden komen we ook naar eigen repetitielocatie; er worden dan reiskosten in rekening gebracht.

        

        

       Informatie

       Deelname: € 515 per koor, inclusief koffie/thee/water.

       Maximaal aantal zangers per koor: 45.

       De voertaal is Engels.

        

        

       Aanmelden

       • Uw telefoonnummer gebruiken we om - indien noodzakelijk - contact met u te kunnen opnemen.

        

       Het bericht Workshops met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> https://www.koorschooldelft.nl/project/workshops-met-david-hurley/feed/ 0 " data-nonce-time="1601295457" />
       Uw telefoonnummer gebruiken we om contact met u te kunnen opnemen

       Het bericht Koorklas noten lezen verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> Falsetkoor met David Hurley https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/ https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/#respond Sat, 11 Jan 2020 14:00:55 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=2220 Het bericht Falsetkoor met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

        Falsetkoor met

       David Hurley

       Meerstemmig falsetkoor.

       Na de succesvolle eerste mannenworkshop op 10 juni 2017 is in november het falsetkoor gestart: een uniek koor, alleen voor tenoren, baritons en bassen die meerstemmig in falset zingen.

       David Hurley coacht de heren die het gebruik van de hoogste regionen van hun stem echt goed willen beheersen. Het koor repeteert één keer per kwartaal en bestaat uit 24 mannen.

       • Van de deelnemers wordt verwacht dat ze thuis tijd besteden aan het instuderen van hun partij.
       • De voertaal is Engels. Koorschool Delft zorgt voor aanvullende informatie vooraf, zodat betekenis en uitspraak van liedteksten in het Engels of andere vreemde talen geen problemen opleveren.

       Het falsetkoor zal ook een concert geven, datum nog nader te plannen.

       David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

       Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

       Aanmelden

       Agenda

        

       Er zijn geen uitvoeringen op dit moment in De agenda

        

        

       Locatie

       Oudkatholieke kerk Delft

       Bagijnhof 21, Delft

        

        

       Bezetting

       We zoeken geoefende zangers, die zelf hun partijen instuderen; oefenbestanden om je daarbij te helpen zijn beschikbaar. Dus: tijdens de repetities worden geen noten meer gestudeerd.

       Minimaal 15, maximaal 24 zangers. (nog één plaats beschikbaar)

       Informatie

       Deelname: € 42 per persoon per repetitie

       Inclusief koffie/thee/water, bladmuziek.

       Deelnemers krijgen een inlogmogelijkheid naar de beschermde pagina met oefenstukken.

       De voertaal is Engels.

        

       Kosten: € 75,-

       Inbegrepen:

       – 5 koorrepetities

       – bladmuziek

       – toegang tot oefenbestanden op website

       – uitvoering

        

       Aanmelden

       Vul uw voornaam in
       Vul uw achternaam in
       Uw emailadres gebruiken wij om contact te kunnen opnemen met u
       Uw telefoonnummer gebruiken we om contact met u te kunnen opnemen

        

       Het bericht Falsetkoor met David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]> https://www.koorschooldelft.nl/project/falsetkoor-met-david-hurley/feed/ 0 Privéles van David Hurley https://www.koorschooldelft.nl/project/priveles-van-david-hurley/ https://www.koorschooldelft.nl/project/priveles-van-david-hurley/#respond Sat, 11 Jan 2020 11:00:48 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=2227 Het bericht Privéles van David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Privéles van David Hurley

       Je kunt ook privéles krijgen van David (45 minuten per persoon).

       Rechts vindt u meer informatie over aanmelden.

       David Hurley zong meer dan 25 jaar bij het wereldwijd immens populaire mannensextet The King’s Singers uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijk genres is nauwelijks denkbaar.

       Onlangs gaf David een jongere collega de kans zijn plek bij de King Singer’s in te nemen. Als docent richt hij zich nu volledig op het doorgeven van zijn fenomenale kennis en ervaring.

       Locatie: Bagijnhof 21, Delft

       Stuur een mail voor meer informatie en aanmelding.

       De voertaal is Engels.

       Er zijn geen uitvoeringen op dit moment in De agenda

       Meld aan

       Vul uw voornaam in
       Vul uw achternaam in
       Uw emailadres gebruiken wij om contact te kunnen opnemen met u.
       Uw telefoonnummer gebruiken we om - indien noodzakelijk - contact met u te kunnen opnemen.

       Het bericht Privéles van David Hurley verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>
       https://www.koorschooldelft.nl/project/priveles-van-david-hurley/feed/ 0
       Inloopkoor bij Op Hodenpijl https://www.koorschooldelft.nl/project/inloopkoor-bij-op-hodenpijl/ Sat, 11 Jan 2020 10:00:20 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=2504 Het bericht Inloopkoor bij Op Hodenpijl verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Inloopkoor Op Hodenpijl

       Gewoon binnenlopen en even lekker ontspannen zingen, voor iedereen die houdt van informele samenzang.

       We zingen bekende en minder bekende liederen uit de klassieke muziek en volksmuziek met uitstapjes naar de lichte muziek. Zangervaring of noten lezen is niet nodig, want de liederen worden voorgezongen en door de pianist voorgespeeld. Sopraan, alt, tenor, bas of ‘weet nog niet’, we zorgen dat iedereen een prettige plek vindt en de ervaring leert dat mensen in de ongedwongen sfeer van een inloopkoor beter en makkelijker zingen dan ze van zichzelf hadden verwacht.

       Op Hodenpijl Schipluiden

       Aanmelden is niet nodig

       Inloopkoor

       Op Hodenpijl 

       Rijksstraatweg 20/22, 2636 AX Schipluiden

       Toegang gratis (vrijwillige bijdrage na afloop)

       Kalender Inloopkoor

       december 2020

       2020zondag13dec15:0016:00Inloopkoor Op Hodenpijl15:00 - 16:00

       Het bericht Inloopkoor bij Op Hodenpijl verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>
       Lezing over de stem door KNO-arts Dr Arendse https://www.koorschooldelft.nl/project/lezing-over-de-stem-door-kno-arts-dr-arendse/ Wed, 01 Aug 2018 20:52:20 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=3859 Het bericht Lezing over de stem door KNO-arts Dr Arendse verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Lezing over de stem door KNO-arts Dr. Arendse

        

       Heeft u altijd al willen weten hoe uw stem nou precies functioneert? Wat zijn de feiten en wat de fabels over zingen of stemproblemen? Jan-Willem Arendse, foniater/KNO-arts in het Ikazia-ziekenhuis te Rotterdam, geeft antwoord op alle vragen. Voor zangers en niet-zangers, iedereen is welkom bij deze presentatie.

        

       Aanmelden

       Locatie: Bagijnhof 21, Delft

       20:00-22:00 (zaal open 19:30)

       Tickets: € 17

       studenten € 12,50 (op vertoon van studentenkaart)

       De lezing wordt op een nader te bepalen datum gegeven. U kunt zich al wel vast aanmelden op info@koorschooldelft.nl. Zodra een datum bekend is, krijgt u bericht.

       Het bericht Lezing over de stem door KNO-arts Dr Arendse verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>
       Workshop ‘bubbelen’: de Lax Vox-methode https://www.koorschooldelft.nl/project/workshop-bubbelen-de-lax-vox-methode/ Wed, 01 Aug 2018 20:31:46 +0000 https://koorschooldelft.petraweijers.nl/?post_type=project&p=3852 Het bericht Workshop ‘bubbelen’: de Lax Vox-methode verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>

       Workshop ‘bubbelen’: Lax Vox-methode

       Voor koren of individuele zangers en/of sprekers

       ‘Bubbelen’ is de bijnaam van de Lax vox-methode, een techniek om de stemplooien in en rond het strottenhoofd te ontspannen en trainen. Ook te gebruiken voor sneller herstel na steminspanning en bij incidentele heesheid.

       Bubbelen is simpelweg bellen blazen in een waterflesje. Maar hóe precies, dat moet je even leren. Deze techniek, ontwikkeld door de Finse spraak-en stemtherapeute Marketta Sivho, wordt al ruim vijfentwintig jaar toegepast door logopedisten, zangpedagogen en dirigenten. Bij veel koren is het zelfs onderdeel van het inzingen. Bubbelen werkt doordat ontspanning en lichte druk elkaar afwisselen, waarbij de stemplooien ‘gemasseerd’ worden. KNO-artsen, logopedisten en onderzoekers aan de TU Delft hebben dit effect op de weefsels in het strottenhoofd geconstateerd.

       Bubbelen is snel te leren. Je hebt slechts nodig: goede persoonlijke instructie, een plastic waterflesje en een rubberen slangetje van bepaalde lengte en diameter.

       Workshop op maat voor je koor

       Locatie:

       in je eigen repetitieruimte of op de Koorschool-locatie

       In samenwerking met logopediste Janine Overbosch.

       Afhankelijk van de groepsgrootte en eigen wensen, gaan we anderhalf tot twee/drie uur aan de slag met uitleg en oefening, met persoonlijke aandacht voor elk koorlid.

       Het koor neemt zelf plastic waterflesjes mee;

       Wij zorgen voor de bubbelslangetjes.

       Voor meer informatie: neem contact op via info@koorschooldelft.nl.

       Het bericht Workshop ‘bubbelen’: de Lax Vox-methode verscheen eerst op Koorschool Delft.

       ]]>
       " data-nonce-time="1601297525" />
       Vul uw voornaam in
       Vul uw achternaam in
       Uw emailadres gebruiken wij om contact te kunnen opnemen met u.
       Uw telefoonnummer gebruiken we om - indien noodzakelijk - contact met u te kunnen opnemen.
       X