Gregoriaanse gezangen

koorproject voor alle stemsoorten

Geen betere manier om gregoriaanse gezangen te verkennen dan deze vroege kerkmuziek zelf te zingen. En de stukken vervolgens uit te voeren in de liturgische setting waarvoor ze bedoeld zijn. Koorschool Delft organiseert dit project in samenwerking met de oud-katholieke kerk van Delft. Daar zingen we op de zondag van Trinitatis (Drie-eenheid), die in 2020 valt op 7 juni. In acht repetities werken we met een groep aan toepasselijke gregoriaanse gezangen, in de Nederlandstalige versies uit het oud-katholieke gezangboek. Drie van die repetities zijn een masterclass door experts. Dit zijn Koenraad Ouwens, docent liturgiewetenschap aan het Oud-Katholiek Seminarie bij de universiteit Utrecht, en Wouter Blacquière, organist, dirigent en docent bij de Kerkmuziekopleidingen van het r.-k. bisdom Rotterdam.

  

Voor wie

 

Zangers met zeker enige ervaring, (sopranen, alten, tenoren, bassen); minimaal 12, maximaal 20 zangers (liefst evenveel S/A als T/B).

Na de sluitingsdatum van de aanmelding wordt de groep samengesteld op basis van stemverdeling en toereikende zangervaring. Daarna volgt bericht of je wel of niet kunt deelnemen.

 

Repertoire

 

Gregoriaanse mis en aanvullende gezangen, merendeel in het Nederlands.

Dr. Koenraad Ouwens

Oud-katholiek priester, is docent liturgiewetenschap aan het Oud-Katholiek Seminarie bij de universiteit Utrecht. Zijn specialisme is het liedrepertoire van de oud-Katholieke Kerk, zowel historisch als hedendaags. Uitgebreide informatie over zijn activiteiten en publicaties is te vinden op zijn website www.koenraadouwens.com

 

Wouter Blacquière

Kerkorganist (vaste organist van de Paradijskerk Rotterdam), concertorganist, koordirigent en docent bij de Kerkmuziekopleidingen van het r.-k. bisdom Rotterdam. Zijn uitgebreide kennis van liturgische muziek, waarin het gregoriaans voor hem een speciale plaats inneemt, en zijn enorme ervaring met de uitvoeringspraktijk draagt hij met veel plezier over aan zowel beroepsmusici als amateurs.

Aanmelden

 

 

 

Locatie

Alle repetities/masterclasses en de uitvoering zijn in de oud-katholieke kerk, Bagijnhof 21, Delft.

Wanneer

Repetities & 3 masterclasses op vrijdagavond van 20 tot 22 uur:

27 maart, 3, 17 en 24 april, 8, 15 en 29 mei en 5 juni

Generale repetitie: zaterdag 6 juni, 10 tot 11 uur

Uitvoering in de mis: zondag 7 juni, 10 uur

Door wie

5 repetities o.l.v. Petra Weijers / Robin Voorn;

27 maart: Masterclass door Koenraad Ouwens

3 en 17 april: masterclass door Wouter Blacquière

Deelnameprijs

€ 82 per persoon. Inbegrepen: repetities / masterclasses, muziekmap, koffie/thee.

Aanmelden

[caldera_form id=”CF5e4a883944c9f”]