Tertsklas Plus

Voor kinderen uit de Tertsklas die gemotiveerd zijn om te leren ‘van blad zingen’.

De training daarvoor heet solfège.

Het uiteindelijke doel van solfège is dat je elke melodie die je in notenschrift ziet staan direct kunt zingen, zonder die eerst gehoord te hebben. Voor elke zanger is dat een fantastische vaardigheid. Maar er is heel wat gehoortraining voor nodig. Ook moet je leren snappen hoe de muziek die je zingt in elkaar zit als systeem (muziektheorie).

 De Tertsklas Plus biedt solfègetraining in kleine groepjes.

We gebruiken de methode Nachtegaal, geschreven door Caro Kindt, dirigent van topkinderkoren. Ieder kind werkt dit lesmateriaal door in eigen tempo.

 Let op: zonder huiswerk lukt het niet! Reken op minimaal 3 tot 4 keer per week 10 minuten oefenen. Dat levert goede vooruitgang op, maar dagelijks 10 minuten is nog beter.

 Starten in Tertsklas Plus kan op elk moment in het schooljaar.

 Na de Tertsklas Plus kunnen leerlingen het volgend schooljaar in Kwintklas Plus gewoon verder gaan vanaf het punt dat ze hebben bereikt in de Nachtegaal-methode.

 Al veel geleerd in Tertsklas Plus en Nachtegaal deel 1 afgerond? Dan wil een kind misschien meer en moeilijkere muziek gaan zingen, ook voor publiek. Dat kan vanaf 2021, in het Delfts Kinderkoor.

Tertsklas plus koorschool delft web (1)

Tertsklas Plus

Aanmeldinformatie

Bagijnhof 21, Delft

Naast de wekelijkse koorrepetitie van de Tertsklas op dinsdag van 17:00 tot 18:00 uur,

volg je wekelijks solfègetraining van 45-50 minuten.

Donderdag- of vrijdagmiddag, tijdstip in overleg.

Maximaal 5 leerlingen per solfègegroep.

Cursusgeld per jaar (76 lessen): €480

Inbegrepen: koormap, stemvork en boek Nachtegaal, deel 1 (volgende delen: €21,- per stuk).

Geen extra kosten voor koorkleding.

Vanaf 2021 kan een gevorderde leerling die Nachtegaal, deel 1 uit heeft, overstappen van de koorrepetitie van de Tertsklas naar die van het Delfts Kinderkoor. Aantal lessen en totaalbedrag blijven daarbij hetzelfde. 

Aanmeldformulier

Binnenkort: OPEN LESSEN KOORKLASSEN

De open lessen staan weer voor de deur. Kinderen van 4 t/m 18 jaar zijn van harte welkom om een keertje mee te zingen in één van de koorklassen die passen bij hun leeftijd. In de koorklassen leren kinderen mooie, leuke, grappige en ontroerende liederen zingen. Ze leren hun stem goed gebruiken en leren ook noten lezen. De lessen worden besloten met de leukste zangspelletjes. Kinderen die al verder gevorderd zijn en noten kunnen lezen, mogen komen kijken bij het Delfts Kinderkoor.

 

Op maandag 27 juni zijn de open lessen:

- Primeklas, 15:45-16:30 uur, voor kinderen in groep 1 en 2

- Kwintklas, 17:00-18:00 uur, voor kinderen in groep 5 t/m 8

- Octaafklas, 18:10-19:10 uur, voor kinderen vanaf de brugklas

 

Op dinsdag 28 juni zijn de open lessen:

- Secundeklas, 16:00-16:45 uur, voor kinderen in groep 3

- Tertskas, 17:00-18:00 uur, voor kinderen in groep 4

Voor kinderen die al wat verder gevorderd zijn en al van blad kunnen zingen, is de open les van het Delfts Kinderkoor, op donderdag 30 juni, van 17:15 tot 18:15 uur. Je hoeft je niet van tevoren op te geven.

X