Singing Day met Bob Chilcott

Op veler verzoek komt Bob Chilcott weer naar Delft, dit keer voor een Singing Day. Met de Nederlandse première van zijn Christmas Oratorio in december 2021 nog in het geheugen, kijken we uit naar een Singing Day onder zijn inspirerende leiding op 5 november 2022. Zing mee en maak (hernieuwd) kennis met zijn prachtige koorwerken.

 

Geliefde koorwerken 

Veel van Chilcott’s composities zijn wereldwijd geliefd bij amateurkoren, niet alleen omdat ze prachtig klinken, maar ook omdat het zingen ervan zo’n heerlijke ervaring is. Chilcott verstaat de kunst om muziek te schrijven die een zanger uitdaagt om te schitteren, maar geen zangtechnische eisen stelt die slechts voor professionele zangers haalbaar zijn.

 

Singing Day 

Deze Singing Day naar Brits model is een informele en vrolijke activiteit geschikt voor elke enthousiaste koorzanger die graag koorwerken en carols van Chilcott wil (leren) zingen.

Op zijn eigen innemende wijze zal Chilcott de deelnemers samensmeden tot een groot koor (maximaal 100 zangers) om in twee sessies mee aan de slag te gaan. Hij maakt voor deze workshop een keuze uit zijn omvangrijke oeuvre uit wereldlijk repertoire en Christmas carols. Wat we precies gaan zingen, blijft nog even een verrassing.

Vanwege de vaste werkwijze van Chilcott kunnen we daar nog niets over zeggen. Hij bepaalt ter plekke wat hij het meest geschikt vindt om te doen met de groep die hij op dat moment voor zijn neus heeft. Maar in elk geval is de complete bladmuziek die bij deze workshop hoort een mooi bezit, want de ervaring leert dat wie eenmaal kennis heeft gemaakt met zijn muziek, de stukken allemaal wil gaan zingen. Het is niet nodig de liederen van tevoren te bestuderen en de bladmuziek wordt dan ook ter plekke uitgedeeld.

De liederen worden begeleid op de piano door Lauretta Bloomer.

Let op: de voertaal is Engels. Van de liedteksten zijn (samenvattende) Nederlandse vertalingen beschikbaar.

 

Over Bob Chilcott

De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd koordirigent en componist. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Zelf zong Chilcott van jongs af aan op het hoogste niveau van de Britse koorcultuur, als koorknaap en student in het koor van King’s College Cambridge. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van het befaamde ensemble The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist. Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren.

Chilcott heeft koren gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers tijdens een reeks zangdagen. Zijn bladmuziek wordt uitgegeven door Oxford University Press; opnamen door vele vooraanstaande Britse koren en ensembles zijn uitgegeven bij diverse labels. Informatie over uitgebrachte opnamen van Chilcott’s composities is te vinden op bobchilcott.com.

We zijn ontzettend blij dat Bob wederom naar Delft komt: behalve een enorm enthousiaste en inspirerende dirigent is hij een ongelofelijk leuke en sympathieke man. Het is een feest om onder zijn leiding te zingen.

Informatie en tickets

 

 

 

Locatie

Schuilkerk, Bagijnhof 21, Delft 

We zingen in de sfeervolle schuilkerk die bekend staat om zijn prachtige akoestiek. Het Bagijnhof ligt in het centrum van Delft, op circa 12 minuten lopen vanaf station Delft. Parkeren kan in 2 parkeerplaatsen die op 5 minuten loopafstand van het Bagijnhof liggen. In de gehele binnenstad geldt betaald parkeren (dagkaart) en is voor vergunninghouders. 

De schuilkerk is rolstoeltoegankelijk, maar we beschikken helaas niet over een rolstoeltoilet.

Programma

5 november

  • 10:00-12:30: wereldlijk repertoire
  • 12:30-14:00: pauze (voor zelf meegebracht lunchpakket in het gebouw, of lunch in het centrum van Delft: het Bagijnhof ligt op 5 minuten loopafstand van de Markt met vele restaurants.
  • 14:00-16:30: Christmas carols

Deelnameprijs

Deelname aan deze Singing Day kost € 58.

Inbegrepen:

  • alle originele bladmuziek;
  • zingen o.l.v. Bob Chilcott;
  • koffie en thee, water in de pauzes

Voor wie

Iedereen is welkom.

Voor deelnemers jonger dan 18 jaar is toestemming van de ouders/verzorgers vereist: stuur in dat geval even een e-mail (info@koorschooldelft.nl) alvorens je aan te melden.

Aanmelden

Aanmelden en betalen via onze ticketpagina. Na ontvangst van betaling wordt het toegangsbewijs (elektronisch ticket) per mail verzonden. Check hiervoor ook je spammail!

De inschrijftermijn sluit op 23 oktober 2022.

X