fbpx

Click here for English

Online workshop Zingen in falset met David Hurley

Engelstalige workshop

Thuis vrijuit zingen in kopstem, tegelijk met andere zangers wereldwijd 

Donderdag 4 juni, 20.00 uur

 

Wat gaan we doen?

 

Heren, wie heeft het niet al eens stiekem geprobeerd? Net zo hoog zingen als de broers Gibb van The Bee Gees? Of, in het klassieke genre, meezingen met Andreas Scholl of Sytse Buwalda?

Countertenor David Hurley nodigt alle mannen uit het zingen in kopstem te proberen. Op donderdag 4 juni kun je dat doen onder zijn deskundige leiding. En zonder je ongemakkelijk te voelen: de workshop is online dus je zolang microfoon uit staat, horen de anderen je niet. Laat je stem maar rustig overslaan, dat is nu juist de bedoeling. Jammer genoeg is het technisch onmogelijk om elkaar als groep te horen zingen. Maar de ervaring leert, dat online zangers zich toch met elkaar verbonden voelen.

Ook al zing je tenor of bas in een klassiek koor of popkoor zonder veel gebruik van je kopstem, het is toch handig om deze techniek te beheersen. Als je partij een keer te hoog uitkomt om met je ‘gewone’ stem te zingen, dan is een uitstapje naar je kopstem een praktische oplossing waardoor je die hoge noot opeens veel makkelijker zingt.

Countertenor David Hurley leert je de kneepjes van het kopstem-vak. Hij neemt je mee in allerlei oefeningen, en je gaat twee eenstemmig stukken in falset zingen.

Tot slot van de workshop, zingen we de liederen alsof het een optreden is. Extra: daarbij kan iedere zanger die dat leuk vindt, zijn stem opnemen en die opnames insturen. Later zal een geluidstechnicus proberen om de stemmen samen te voegen, en alle zangers in beeld erbij. Een complex proces, maar áls het slaagt, ontvang je later een extraatje. Als herinnering aan deze workshop: een downloadbaar montagefilmpje dat bewijst dat we samen een echt koor hadden hebben gevormd.

  

Welk stuk zingen we?

 

– Shall I sue? – John Dowland

– The Silver Swan – Orlando Gibbons

 

Om mee te doen heb je nodig

 • enige zangervaring, maar ervaring in het zingen in kopstem is niet nodig;
 • het programma ZOOM op je PC, laptop of tablet (gratis te installeren); we sturen deelnemers vooraf tips voor het gebruik van ZOOM;
 • smartphone, alleen als je je stem wilt opnemen (met de functie ‘dictafoon’, of ‘voice memo’, etc.);
 • wat tijd om vooraf de zangpartijen in te studeren (met bladmuziek en de melodie ingespeeld op midi-file): let op: we gaan geen noten instuderen in de workshop, maar meteen zingen! Het instuderen van de noten kun je ook gewoon in je tenor- of basstem doen als dat makkelijker is.

over David Hurley

David Hurley

Countertenor David Hurley zong bijna 26 jaar de countertenorpartij bij het wereldberoemde ensemble ‘The King’s Singers’ uit Groot-Brittannië. Een zanggroep met een breder repertoire in alle mogelijke genres is nauwelijks denkbaar.

Als docent in Engeland richt hij zich nu op het coachen en begeleiden van jonge zangers en ensembles. Hij is een graag geziene gast bij festivals en zangweken wereldwijd. Als vaste gastdocent is David verbonden aan de Koorschool Delft waar hij sinds 2017 het unieke falsetkoor leidt.

Informatie

 

 

 

Locatie

Thuis!

Dag en tijdsplanning

4 juni 20.00 uur

Indeling van de workshop

19:45 uur

‘Zaal open’: vanaf dit moment kun je inloggen

20:00 uur               

Welkom & intro door Petra Weijers

Welkom & warming-up door David Hurley

Oefeningen voor falsetzingen

20:45 uur                 

Vragenrondje: David neemt even tijd (zo’n 8 minuten) om vragen te beantwoorden; bij aanmelding kun je een vraag invullen.

Tot slot             

‘Uitvoering’ van de complete stukken (naar keuze met opname van je stem)

21.00 uur                 

Einde workshop

  Hoe werkt het tijdens de workshop?

  • Bladmuziek klaarleggen, want die zal niet op je beeldscherm verschijnen.
  • Leg je smartphone klaar als je mee wilt doen aan opname van de ‘uitvoering’.
  • Vanaf 19:45 uur aanmelden bij ZOOM via link en wachtwoord. (Die krijgt je per e-mail als je betaling binnen is.)
  • Als je aan het eind van de workshop meedoet met de opname, gebruik dan de dictafoon-functie van je smartphone. Dit is nodig voor de geluidskwaliteit, dus NIET FILMEN met je telefoon. Het beeld tijdens de zangopname neemt de Koorschool op van ZOOM. Wil je niet in beeld, zet dan tijdens de opname je webcam even uit.
  • Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de CHAT functie (in het Nederlands of Engels).

  Wat kost het en wat krijg je daarvoor?

  Meedoen kost per persoon € 11. Na ontvangst van je betaling krijg je per mail toegestuurd:

   • toegang tot de workshop (link en wachtwoord);
   • bladmuziek om zelf te printen (4 pagina’s; PDF legale kopie);
   • geluidsbestand om je partij te oefenen;
   • checklist met instructies voor de workshop en tips voor gebruik van ZOOM (printbaar);
   • eigen mogelijkheid binnen ZOOM om de workshop op te nemen en later af te spelen;
   • als bonus, onder voorbehoud: een montagefilmpje.

  Hoeveel zangers kunnen meedoen?

  Maximaal 95. Bij meer dan 95 aanmeldingen starten we een wachtlijst en plannen zo snel mogelijk een nieuwe workshop.

  Aanmelding & betaling

  Aanmelden doe je via de aankoop van een online ticket. Na betaling ontvang je in je mailbox een bevestigingsmail met bijlage. In deze bijlage staan de bladmuziek, oefenbestanden en tips om Zoom te gebruiken tijdens deze workshop.

  (Last minute aanmelden op 3 juni tot 17.00 uur).

   

  Voor betaling en aanmelding klik hier>>

   

  Aanmelden betekent dat je toestemming geeft om (heel klein) in beeld te zijn tijdens de workshop.

  Wil je niet in beeld tijdens opname van het filmpje, zet dan je webcam even uit.

  Als je wel in beeld bent, betekent dit ook dat er je geen bezwaar tegen hebt dat Koorschool Delft het filmpje gebruikt voor publiciteitsdoeleinden (zie ook aanmeldingsformulier).

  Bij aanmelding kun je een vraag voor David Hurley invullen (in het Engels). We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag aan David te stellen.

  Op deze online workshop zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

  Tot zings in cyberspace!

  X