fbpx

Online Muzikaal pad naar Pasen

28 maart t/m 4 april 2021

Volg 8 stapstenen naar zielsmooie koormuziek voor deze speciale week.

Door de eeuwen heen hebben talloze componisten prachtige koorstukken gecomponeerd voor de week die voorafgaat aan Pasen. Muziek op religieuze teksten, die echter net zo goed gewaardeerd wordt in concertzalen als in kerken, omdat ook luisteraars zonder kerkelijke achtergrond er diep door geraakt worden. Niet vreemd, want deze muziek weet de grote vragen en meest intense emoties die in ieder mensenleven spelen te vertalen in wonderschone klanken.

Muziek in de passieweek

Maar helaas, om die te horen, kunnen we dit jaar niet of nauwelijks in zalen of kerken terecht. Koorschool Delft heeft daarom een online muzikaal pad naar Pasen samengesteld met een keuze uit koorwerken die geschreven zijn voor, of goed passen in, de passieweek. Om elke dag even stil te staan, als op een stapsteen waar je een moment houvast en rust vindt voordat je weer verder gaat. De laatste stap is naar Pasen, naar muziek die een hernieuwing van leven viert.

 

Goed doel

Net als bij de muzikale adventskalender van Koorschool Delft, vinden we het passend om met de helft van de opbrengst van dit project een goed doel te steunen, dit keer Oxfam Novib.

 

Wat kun je verwachten bij een stapsteen?

Speciaal gemaakte afbeeldingen door kunstenares Rozemarijn Oosthoek brengen je naar een video van ongeveer 15 minuten. Die bestaat uit een inleiding over het koorwerk dat je gaat horen, en het koorwerk zelf. Internationale bekende topmusici vertellen over het muziekstuk dat ze voor die dag hebben gekozen, in een filmpje exclusief gemaakt voor Koorschool Delft: John Rutter, Cecilia McDowall, David Hurley, Ton Koopman, Judith Weir, Jessica Curry, Nederlands Kamerkoor & Peter Dijkstra, Hayo Boerema en Bob Chilcott.

 

Om de koorstukken ten volle te beleven, is het prettig eerst ook aandacht te schenken aan de teksten waarvan de componisten zijn uitgegaan, waarvan enkele teksten overigens niet religieus zijn.

Daarom hebben we uitgenodigd: Carel ter Linden, vrijzinnig predikant en schrijver, bekend als pastor van de koninklijke familie.

In korte bespiegelingen zal hij aangeven wat de achtergrond vormt van deze teksten – meestal een voor ons soms  vreemd  bijbels verhaal – en wat daarmee  – ook voor deze tijd – bedoeld kan zijn.

Alle praatjes worden ondertiteld.

Na de introducties word je doorgeleid naar het muziekstuk, zoals te vinden op YouTube of Spotify, of een exclusieve opname.

 

* Je ontvangt de eerste dag, Palmzondag gratis, en voor de overige 7 dagen wordt een bijdrage gevraagd, waarvan wederom de helft van de opbrengst naar een goed doel gaat, dit keer Oxfam Novib.

SANSARA (c) Hannah Veale 1 web

Meer over Oxfam Novib

Wij verslaan armoede

Wij zijn een wereldwijde beweging van mensen die samen armoede verslaan. We werken wereldwijd aan structurele oplossingen, waardoor mensen hun eigen toekomst kunnen opbouwen.

Informatie

Dit is wat je krijgt

Dagelijks een mailtje met link om naar de volgende stapsteen te gaan. Gratis op 28 maart; daarna alleen voor aangemelde deelnemers, t/m 1e Paasdag 4 april.

Toegang tot en met 19 april tot de video’s achter de door jouw reeds bezochte stapstenen.

Persoonlijke bijdragen van bekende musici uit binnen- en buitenland. Alle items worden ondertiteld.

Inspirerende informatie en ideeën voor kennismaking met passiemuziek en 1e Paasdag.

Met je deelname steun je Oxfam Novib.

Alle mensen die hebben meegewerkt, hebben dit project met veel plezier gerealiseerd. Wij zouden het fijn vinden als we jou dit muzikale pad mogen toesturen. We hopen dat het je een mooie ervaring brengt in deze bijzondere tijden.

AANMELDEN

Wil je het complete pad ontvangen of aan iemand cadeau geven? Meld je dan aan!

Let op!

Aanmelden kan tijdens de hele looptijd van het pad. Ook na 28 maart betaal je € 11 en krijg je toegang tot alle video’s .

Als je het pad cadeau geeft, ontvang je een e-mail die je zelf kunt doorsturen naar de ontvanger, zodat deze weet dat de te ontvangen e-mails met linkjes veilig zijn en niet ongevraagd door Koorschool Delft worden toegestuurd.

Van de totale opbrengst wordt de helft gedoneerd aan Oxfam Novib. 

Totaal

X