fbpx

Luisteren naar én zelf zingen:

het werk van Sweelinck

Concert en workshop op 22 oktober 2021

Ook zo’n fan van het indrukwekkende werk van Jan Pieterszoon Sweelinck? Noteer dan 22 oktober alvast in je agenda. Op die datum geeft het Zwitserse ensemble Lamaraviglia een concert met zijn muziek in Delft. Voorafgaand aan dit concert kun je tijdens een workshop bij Koorschool Delft onder leiding van David Hurley zelf enkele Sweelinck-werken zingen.

 

Jan Pieterszoon Sweelinck

Op 16 oktober is het 400 jaar geleden dat Jan Pieterszoon Sweelinck overleed. Deze grootse Nederlandse componist was de leermeester van belangrijke Duitse componisten als Praetorius en Scheidemann, die op hun beurt weer van grote invloed waren op het werk van Bach. Ter ere van de sterfdag van Sweelinck wordt van 16 tot en met 24 oktober het Sweelinck Festival georganiseerd.

Dit festival met concerten en workshops vindt in en rond Amsterdam plaats, maar ook in Delft kun je terecht voor een concert én een workshop rondom deze belangrijke componist. Lamaraviglia komt op vrijdag 22 oktober op ons verzoek speciaal naar Delft voor een concert. Dit ensemble is gespecialiseerd in de muziek van Sweelinck en werkt ook mee aan het Amsterdamse festival.

De komende maanden werken we de workshop (uiteraard coronaproof) nader uit. Houd voor meer informatie en om je aan te melden onze nieuwsbrief en deze website in de gaten, maar noteer 22 oktober dus nu alvast in je agenda! Als je als eerste geïnformeerd wilt worden, zodra alle informatie is bijgewerkt, meld je dan aan onder Aanmelden.

Jan Pieterszoon Sweelinck

Cecilia McDowall  bij Koorschool Delft

Informatie

 

 

 

Locatie

Schuilkerk, Bagijnhof, Delft

Dag en tijd

Vrijdag 22 oktober 2021.

Exacte aanvangstijden worden nader bekendgemaakt.

Inhoud workshop

Wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

 

Deelnameprijs

Wordt zo spoedig mogelijk bekendgemaakt.

Aanmelden

Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Wel kun je ons bericht sturen dat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra alle informatie op de website staat.

Ja, ik wil graag direct bericht ontvangen als alle informatie op de website staat.

X