fbpx

In gesprek met Cecilia McDowall

Gratis Engelstalige Zoom-sessie, woensdagavond 16 juni, 20.00 uur
(Nederlandse tijd)

De Britse componiste Cecilia McDowall introduceert enkele van haar muziekstukken voor koren, gecomponeerd om vrouwen te eren die in de geschiedenis opmerkelijke prestaties hebben geleverd.

Van vliegenierster Harriet Quimby die de eerste nachtelijke solovlucht over Het Kanaal maakte tot Nujeen Mustafa, de Syrische vluchtelinge die haar familie door zeven landen naar veiligheid in Duitsland leidde; deze verhalen worden herdacht in Cecilia’s veelgeprezen koorwerken.

Sluit je aan bij een online discussie waarin Cecilia iets over haar werk vertelt, enkele muzikale voorbeelden deelt en vragen beantwoordt over haar muziek en de geweldige vrouwen die centraal staan in haar teksten.

 

Cecilia McDowall

In Nederland kennen we Cecilia McDowall nog niet zo goed, maar wereldwijd is zij een van de meest uitgevoerde vrouwelijke componisten. Ze wordt beschouwd als een van de beste componisten van instrumentale en vocale muziek van haar generatie. Ze heeft een uitgesproken stijl waarin ze vloeiende, melodische lijnen zo nu en dan laat samensmelten met dissonante harmonieën en uitbundige ritmes.

Als kind improviseerde Cecilia – die in mei 70 jaar werd – al eindeloos op de piano. Toch ging ze pas serieus met haar talent aan de slag toen haar kinderen al tieners waren. Inmiddels heeft ze vele prachtige werken – voornamelijk koorwerken – op haar naam staan en heeft ze met haar composities al behoorlijk wat prijzen in de wacht gesleept.

Zo won ze met haar stuk Night Flight in 2014 de British Composer Award in de categorie Choral. En afgelopen jaar kreeg ze de prestigieuze Ivor Novello Award uitgereikt in de categorie Outstanding Works Collection.

 

Geef je snel op

Wil je Cecilia McDowall beter leren kennen, geef je dan snel op voor de Zoom-sessie. Let op: het gesprek is in het Engels. Er zijn 90 plaatsen beschikbaar. Het wordt een internationaal gezelschap, want deze uitnodiging gaat ook naar zangers uit Groot-Brittannië, Europa en de Verenigde Staten die de Koorschool Delft kennen van eerdere Zoom-sessies.

 

Stel je vraag voor Cecilia

Tijdens het gesprek vertelt ze onder andere over de composities die ze schreef over krachtige vrouwen, zoals de Syrische vluchtelinge Nujeen Mustafa en Harriet Quimby, de eerste Amerikaanse vrouw met een vliegbrevet. Aan het eind is er gelegenheid om een vraag te stellen die ze graag beantwoordt.

Je kunt je vraag opgeven bij je aanmelding. Wij maken een selectie van alle vragen. Uiterlijk één dag van tevoren krijg je bericht of jouw vraag erbij zit. Tijdens de Zoom-sessie krijg je een seintje wanneer je je microfoon aan moet zetten om live je vraag te stellen. Hiernaast vind je alle informatie.

Cecilia McDowall

Cecilia McDowall  bij Koorschool Delft

Informatie

 

 

 

Locatie

Thuis, via Zoom. 

Dag en tijd

Woensdag 16 juni, van 20.00 tot 21.00 uur (Nederlandse tijd).

Hoe werkt het tijdens de workshop?

Vanaf 19:45 uur kun je je aanmelden bij Zoom via de link en het wachtwoord. Deze krijg je per e-mail toegestuurd zodra je aanmelding binnen is.

Urgente vragen of problemen met de verbinding? Deze kun je tijdens de workshop melden via de chatfunctie (in het Nederlands of Engels).

 

Hoeveel deelnemers kunnen aanschuiven?

Maximaal 90.

Wat kost het?

Deelname is gratis!

Aanmelden en vraag indienen

Aanmelden doe je via onderstaand aanmeldformulier. Dit kan tot 15 juni 2021, 17:00 uur. Bij je aanmelding kun je een vraag voor Cecilia invullen (in het Engels).

We maken een selectie en je krijgt uiterlijk één dag van tevoren bericht of jouw vraag erbij zit. Bij het vragenrondje hoor je wanneer je je microfoon moet aanzetten om live je vraag te stellen.

X