Festival of Lessons & Carols

Zing je in kerstsferen met deze sfeervolle Engelse traditie

Op 29 november start Koorschool Delft een kortlopend kerstproject dat uitloopt op 2 uitvoeringen van A Festival of Lessons & Carols in een zo authentiek mogelijke setting van deze Engelse traditie. Het project wordt sinds 2012 succesvol georganiseerd in samenwerking met de oud-katholieke parochies van Delft en Den Haag.

Engelse traditie

Het “Festival of Nine Lessons and Carols” werd voor het eerst gehouden op kerstavond in 1880, in de kathedraal van Truro. De meest bekende versie van het festival is de versie die in 1918 werd aangepast door Eric Milner-White, destijds hoofd van King’s College in Cambridge. Zijn ervaringen als aalmoezenier tijdens de Eerste Wereldoorlog hadden hem ervan overtuigd dat er behoefte was aan een eredienst met meer verbeeldingskracht.

Sinds 1928 worden het Festival in King’s College jaarlijks op kerstavond door de BBC uitgezonden, beginnend met het prachtige Once in Royal David’s City… In Nederland is deze geliefde traditie sinds jaar en dag in vele kerken overgenomen.

Repertoire

In de viering voor Advent en Kerst worden negen lezingen uit het Oude en Nieuwe Testament omgeven met koor- en samenzang. Op het repertoire staan gemiddeld 10 meerstemmige koorwerken (een selectie uit bekende en minder bekende Christmas Carols) en 3 tot 4 liederen samenzang. 

Koor

Het koor wordt gevormd door 30 projectkoorleden, waarbij zangers uit Delft en in het bijzonder van de oud-katholieke parochies voorrang bij inschrijving krijgen. Elke zanger studeert thuis zelf zijn/haar partij; bladmuziek en oefenbestanden worden ruim van tevoren toegezonden. Tijdens de repetities worden géén noten meer gestudeerd.

Elk jaar zijn er veel aanmeldingen voor dit koorproject. Pas na sluiting van de inschrijftermijn wordt bekeken wie kan meezingen. We maken een selectie op basis van een goede koorbalans. Verder wordt gekeken naar zangervaring en beschikbaarheid. Omdat er maar enkele repetities zijn, mag geen enkele repetitie worden gemist.

Repetitor en dirigent

Het koor wordt gedirigeerd door David Hurley, voormalig lid van The King’s Singers en vaste gastdocent van Koorschool Delft. Repetitor van het project is Petra Weijers en organist Jeroen de Ridder.

David Hurley

David Hurley Koorschool Delft

De Britse countertenor David Hurley zong bij het wereldwijd geprezen en immens populaire a capella sextet The King’s Singers.

Lees meer over David (klik)

Informatie en tickets

Locaties
 • Schuilkerk, Bagijnhof 21, Delft
 • Schuilkerk, Juffrouw Idastraat 7, Den Haag

De repetities en uitvoeringen zijn in de sfeervolle schuilkerken van Delft en Den Haag. 

Beide kerken zijn rolstoeltoegankelijk, maar beschikken helaas niet over een rolstoeltoilet.

Data en tijden

Repetities:

O.l.v. Petra Weijers:

 • Vrijdag 22 november, 19:30-22:00 uur – Delft
 • Vrijdag 29 november, 19:30-22:00 uur – Delft
 • Zaterdag 7 december, 14:00-17:00 uur – Den Haag

 

O.l.v. David Hurley:

 • Vrijdag 20 december, 19:30-22:00 uur – Delft
 • Zaterdag 21 december: 14:00-16:00 uur – Delft
 • Zondag 22 december: 13:30-15:00 uur – Den Haag

 

Uitvoeringen

O.l.v. David Hurley

 • Zaterdag 21 december, 20:00 uur – Delft
 • Zondag 22 december, 16:00 uur – Den Haag
Deelnameprijs

Deelname aan het kerstproject kost € 79

In de prijs is inbegrepen:

 • 6 repetities
 • 2 uitvoeringen
 • Bladmuziek & koormap
 • Exclusief gebruik van oefenbestanden
 • Koffie/thee in de pauze

 

Aanmelden en inschrijftermijn

De inschrijftermijn voor dit project sluit op 1 oktober 2024.

Je kunt je aanmelden met het aanmeldformulier. Na sluiting van de inschrijftermijn krijg je binnen 10 dagen bericht of je bent toegelaten tot het koor (check ook je spammail).

Denk eraan dat je op elke repetitie aanwezig moet zijn, hierop worden geen uitzonderingen gemaakt. Bij aanmelding gaan we ervan uit dat je alle bovengenoemde repetities én uitvoeringen aanwezig bent. Als dit niet mogelijk is, dan gelieve je niet in te schrijven.

Op deze serie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

  Stemsoort:

  Vul een kort Zang CV in, graag beknopt omschrijven: