fbpx

Bob Chilcott’s Christmas Oratorio:

7-8 november 2020: afgelast wegens coronacrisis

Nieuw projectplan in voorbereiding

De Nederlandse première van het Christmas Oratorio van Bob Chilcott op 8 november gaat helaas niet door. De onvoorspelbaarheid van het verdere verloop van de coronacrisis laat ons geen andere keus.

Een plan voor een nieuw project in 2021, met een ander werk van Bob, is in de maak. Volgens dezelfde formule: een concert door een projectkoor van gevorderde zangers, voorbereid in een master workshop. Bob houdt in zijn agenda alvast rekening met repeteren en concerteren in Delft in het weekend van 3 en 4 juli 2021.

Zodra dit plan verder wordt ingevuld, volgt meer informatie.

Ook dit nieuwe project zal een aantal gevorderde, geselecteerde amateurkoorzangers de kans bieden om een werk van Chilcott te zingen gedirigeerd door de componist zelf. Het te zingen werk en het aantal benodigde zangers zijn momenteel nog niet bekend.

 

Bij de aanmeldingen zullen degenen die zich hadden aangemeld om het Christmas Oratorio te zingen, als eersten in aanmerking komen voor beoordeling om geselecteerd te worden.

   

   

  Over Bob Chilcott

  De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd koordirigent en componist. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van het befaamde ensemble The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist. Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren. Kerstmuziek, op zowel nieuwe als traditionele teksten, behoort tot zijn meest populaire repertoire. Bekende titels zijn Wenceslas, My Perfect Stranger en On Christmas Night. Het Christmas Oratorio (2019) is zijn meest recente grote werk voor de kersttijd.

  Chilcott heeft koren gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers tijdens een reeks zangdagen. Als bladmuziek is zijn werk verkrijgbaar bij Oxford University Press; opnamen door vele vooraanstaande Britse koren en ensembles zijn uitgegeven bij diverse labels (zie bobchilcott.com onder ‘recordings’).

  Wat we zelf bij Koorschool Delft mochten ervaren toen Bob in 2018 hier een zangdag leidde: behalve een enorm enthousiaste en inspirerende dirigent is hij gewoon een ongelofelijk leuke en sympathieke man. Het is een feest om onder zijn leiding te zingen.

  Informatie en tickets

   

   

   

  Locatie

  Masterworkshop en concert:

  Adelbertkerk aan de Minervaweg 7, 2624 BZ Delft.

  Dit is een modern kerkgebouw met comfortabele zitplaatsen, een aangename temperatuur en overal goed zicht op de uitvoerenden. De kerk is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft een rolstoeltoilet.

  Klik hier voor meer informatie over de Adelbertkerk

  Projectprogramma

  2021: tijdsplanning nog onbekend

  Zaterdag 3 juli – onder voorbehoud

  Zondag 4 juli – onder voorbehoud

  Concertprogramma nog onbekend

   

  Deelnameprijs

  Deelname prijs: nog onbekend

   Aanmelden

   Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Datum volgt. 

   X