fbpx

Bob Chilcott’s Christmas Oratorio

Terug naar plan A

De workshop met Bob Chilcott moeten we vanwege corona helaas weer uitstellen, naar 11 en 12 december.

Hierdoor kunnen we wel terugkeren naar plan A: het uitvoeren van Chilcotts Christmas Oratorio.

Vorig jaar kondigden we met veel enthousiasme een bijzondere workshop aan: het uitvoeren van het Christmas Oratorio van Bob Chilcott, onder leiding van de componist zelf. Het zou de Nederlandse première worden.

Corona gooide helaas roet in het eten, waardoor we de workshop niet alleen moesten verplaatsen, ook zouden we andere werken van Chilcott uitvoeren. Nu we díe workshop ook moeten verplaatsen, gaan we terug naar het oorspronkelijke plan.

In december komt Bob naar Nederland om samen met ons zijn Christmas Oratorio uit te voeren. Fingers crossed dat dit nu wel doorgaat!

 

Projectkoor

De workshop is bedoeld voor gevorderde amateurzangers. Samen zullen zij een projectkoor vormen. Bij de aanmeldingen komen degenen, die zich vorig jaar al hadden aangemeld om het Christmas Oratorio te zingen, als eersten in aanmerking om voor de selectie beoordeeld te worden.

Hoe de workshop verder precies vorm gaat krijgen, hangt af van of het echt kan doorgaan, hoe, met hoeveel zangers, met orkestbegeleiding of misschien alleen orgelbegeleiding, hoeveel publiek, et cetera.

 

Over Bob Chilcott

De Engelsman Bob Chilcott is een wereldwijd geliefd koordirigent en componist. De Britse pers noemt hem ‘Een hedendaagse held van de Britse koormuziek’. Na twaalf jaar wereldwijd optreden als lid van het befaamde ensemble The King’s Singers, werd hij in 1997 voltijds componist. Sindsdien heeft hij een groot oeuvre opgebouwd van muziek voor alle soorten koren. Kerstmuziek, op zowel nieuwe als traditionele teksten, behoort tot zijn meest populaire repertoire. Bekende titels zijn Wenceslas, My Perfect Stranger en On Christmas Night. Het Christmas Oratorio (2019) is zijn meest recente grote werk voor de kersttijd.

Chilcott heeft koren gedirigeerd in meer dan 30 landen en gewerkt met duizenden amateurzangers tijdens een reeks zangdagen. Als bladmuziek is zijn werk verkrijgbaar bij Oxford University Press; opnamen door vele vooraanstaande Britse koren en ensembles zijn uitgegeven bij diverse labels (zie bobchilcott.com onder ‘recordings’).

Wat we zelf bij Koorschool Delft mochten ervaren toen Bob in 2018 hier een zangdag leidde: behalve een enorm enthousiaste en inspirerende dirigent is hij gewoon een ongelofelijk leuke en sympathieke man. Het is een feest om onder zijn leiding te zingen.

Informatie en tickets

 

 

 

Locatie

Masterworkshop en concert:

Wordt nader bekendgemaakt.

 

Projectprogramma

Masterworkshop: zaterdag 11 december 2021

Concert: zondag 12 december 2021

 

Deelnameprijs

Deelnameprijs: nog onbekend

    Aanmelden

    Op dit moment kun je je nog niet aanmelden. Wel kun je ons bericht sturen dat je als eerste op de hoogte wordt gesteld zodra alle informatie op de website staat.

     

    X