Anglican Chant dag

Leer alles over (het zingen van) Anglican Chant o.l.v. Oliver Tarney

Anglican Chant is een wijze van zingen met een bijna meditatieve werking. Deze muzikale vorm is in de 17e eeuw ontstaan vanuit het Gregoriaans. In de evensong worden de psalmen vaak op de wijze van Anglican Chant gezongen: vierstemmig volgens een harmonische formule. Hoe het precies werkt, leer je op deze dag.

‘Alle tekst op één noot?!’

‘Hoe zing je toch al die woorden op één noot van 2 tellen?’ Het is een veelgehoorde vraag van zangers die voor het eerst Anglican Chant zingen. De tekst lijkt echt niet te passen. Anglican Chant houdt zich niet aan een vast metrum, terwijl het wel metrisch lijkt te zijn opgeschreven. Welke vraag je ook hebt, op zaterdag 7 september krijg je antwoord.

Voor wie

De Anglican Chant Dag is voor iedereen die de achtergronden van het chant zingen wil leren kennen en kunnen uitvoeren. Oliver Tarney neemt je mee door de geschiedenis en legt uit hoe je  de partituur moet lezen. Aan het einde van de dag heeft deze notatiewijze geen geheimen meer voor je en zing je moeiteloos de mooiste psalmen.

Voor wie mee wil zingen in het Evensong-projectkoor wordt deze dag van harte aanbevolen. Het is een waardevolle en nuttige start van het Evensong-seizoen. 

Ook niet-koorzangers zijn van harte welkom om mee te doen.

Verwacht wordt dat je thuis je partij (de noten) oefent, zodat we geen kostbare tijd hoeven te besteden aan het studeren van noten. Het zijn eenvoudige vierstemmige zettingen die je kunt oefenen met een oefenbestand (je hoeft geen noten te kunnen lezen of van blad te kunnen zingen). Hoe de woorden van de psalms ‘gechant’ moeten worden, leer je op de dag zelf. 

Oliver Tarney

oliver Tarney

De Engelse componist Oliver Tarney (1984) maakte op jonge leeftijd al kennis met koorzang in zijn parochiekerk. Koorzang is vanaf die tijd altijd zijn grootste inspiratiebron geweest. Na een muziekstudie aan de Universiteit van Manchester en een master in compositie werkte hij tot augustus 2024 als hoofd compositie aan Winchester College. Hij richt nu volledig op het componeren, en geven van workshops.

Oliver heeft veel muziek geschreven voor kinderen en volwassenen, amateurs en professionals. Belangrijke werken zijn onder andere zijn veelgeprezen ‘Magnificat’, opgenomen voor Convivium Records, en ‘St Mark Passion’, in opdracht van het St Endellion Easter Festival. Oliver heeft op grote schaal gewerkt aan de bevordering van het zingen in gemeenschappen, koren en klaslokalen. Het is zijn grote passie om mensen te inspireren om te gaan zingen.

Zijn proactieve, goedgehumeurde benadering van dirigeren, gecombineerd met een grondig begrip van de vocale techniek en het koorrepertoire, leidt tot hoogwaardige uitvoeringen die zowel het publiek als de artiesten boeien. Olivers dirigeerwerk is een belangrijk aspect van zijn carrière en benadrukt zijn toewijding aan muzikale kwaliteit, innovatie en de ontwikkeling van muzikaal talent.

(Bron: www.olivertarney.co.uk)

Informatie en tickets

Locatie

Schuilkerk, Bagijnhof 21, Delft

We zingen in de sfeervolle schuilkerk die bekend staat om zijn prachtige akoestiek. Het Bagijnhof ligt in het centrum van Delft, op circa 12 minuten lopen vanaf station Delft. Parkeren kan in 2 parkeergarages die op 5 minuten loopafstand van het Bagijnhof liggen. In de gehele binnenstad geldt betaald parkeren (dagkaart).

De schuilkerk is rolstoeltoegankelijk, maar we beschikken helaas niet over een rolstoeltoilet.

Datum en tijd

Zaterdag 7 september 2024

  • 10 tot 12:30 uur: 1e deel
  • 12:30 tot 14:00 uur: pauze
  • 14 :00 tot 16:30 uur: 2e deel
Deelnameprijs

Prijs: € 68

Je krijgt 10% korting als je je ook voor een van de evensongs aanmeldt. De korting wordt verrekend bij aanmelding voor de Choral Evensong Serie. Lees hier meer over de Evensongs

In de prijs is inbegrepen:

  • Zingen onder exclusieve leiding van Oliver Tarney
  • Bladmuziek
  • Exclusief gebruik van oefenbestanden
  • Koffie/thee

Aanmelden

Aanmelden en betalen gaat via onze ticketpagina, waarbij je tevens gevraagd wordt een aantal gegevens in te vullen. Na ontvangst van betaling wordt het deelnamebewijs (elektronisch ticket) per mail verzonden. Check hiervoor ook je spammail!

Op deze serie zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing